Ексклюзиви
понеділок, 14 липня 2008 10:42

Кожен четвертий не знає політика, який виведе Україну з кризи

Кожен четвертий  не знає політика, який виведе Україну з кризи

Не всі прихильники кандидатів у Президенти України вважають, що їхні потенційні обранці здатні вивести Україну з політичної кризи. Таке припущення випливає з того, що електоральні рейтинги практично всіх кандидатів у Президенти вищі за рівень віри у них як рятівників України від політичної кризи. Дослідження проводилося "Першою рейтинговою системою" на замовлення "Газети по-українськи" у п"яти великих містах різних регіонів України.

Слід зазначити, що якщо за рівнем підтримки на посаду Президента України Віктор Янукович випереджає Юлію Тимошенко, то за рівнем сподівань на порятунок держави від політичної кризи рейтинг цих політиків зрівнявся. Водночас не кожен симпатик Юлії Тимошенко вірить у те, що вона здатна вивести Україну з кризи. Серед чотирьох лідерів потенційної президентської кампанії у Володимира Литвина найменші розбіжності між електоральним рейтингом та рейтингом довіри до нього як до антикризового менеджера.

Чверть респондентів відповіли, що в Україні немає політиків, які виведуть державу з сьогоднішньої ситуації. Цікаво, що в антикризові якості попередніх президентів Кравчука та Кучми не вірять навіть по відсотку опитаних. На чинного Президента України сподівається лише кожен двадцятий.

На подолання кризи Юлією Тимошенко жінки сподіваються значно більше за чоловіків. Серед тих, хто покладає надії на Арсенія Яценюка, суттєво переважають чоловіки.

За віковим розподілом Вікторові Ющенку як антикризовому лідеру найбільше довіряють літні респонденти, Юлії Тимошенко – наймолодші виборці, Вікторові Януковичу – виборці віком від 30 до 40 років. Рейтинг Володимира Литвина за цим показником рівномірний майже в усіх вікових групах.

Дослідження проводилося 26-30 червня 2008 року. 

Тип дослідження: опитування населення методом телефонного інтерв"ю за місцем проживання респондентів.

Регіон: Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів.

Вибірка: 994 респонденти віком 18+. Київ (197 респондентів), Донецьк (195), Дніпропетровськ (201), Одеса (201), Львів (200).

Статистична похибка не перевищує 3,2%.

Повний текст новини на  RATE-1

Зараз ви читаєте новину «Кожен четвертий не знає політика, який виведе Україну з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути