вівторок, 15 березня 2011 13:31

Конституційний суд захистив суди від "регіоналів"

Конституційний суд захистив суди від "регіоналів"

Конституцiйний Суд України визнав неконституцiйним право Вищої ради юстицiї витребувати iз судiв копiї справ, розгляд яких не завершено.

Вiдповiдне рiшення КС оприлюднив у вiвторок, розглянувши конституцiйне подання 53 народних депутатiв, якi просили визнати неконституцiйною низку положень закону про Вищу раду юстиції.

Суд також рекомендував Верховнiй Радi привести у вiдповiднiсть до цього рiшення статтi закону "Про Вищу раду юстицiї" та Кодексу України про адмiнiстративнi правопорушення.

"Визнати такими, що не вiдповiдають Конституцiї, положення частини 3 статтi 25 закону України "Про Вищу раду юстицiї", - йдеться в резолютивній частині рішення суду.

Вiдповiдно до закону про судоустрій ВРЮ для здiйснення своїх повноважень може витребувати iз судiв копiї судових справ, розгляд яких не завершено, крiм тих, якi слухаються в закритому засiданнi.

Нагадаємо, що членами ВРЮ є зокрема міністр юстиції "регіонал" Олександр Лавринович та його колега по партії Сергій Ківалов.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд захистив суди від "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути