пʼятниця, 04 березня 2011 23:30

Соціально-економічним реформам часів Януковича поставили четвірку з мінусом

Соціально-економічним реформам часів Януковича поставили четвірку з мінусом

Соціально-економічний розвиток, досягнутий Україною за час президентства Віктора Януковича, можна цінити на четвірку з мінусом за п'ятибальною шкалою.

Таку думку висловив член парламентської фракції Партії регіонів, президент Українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах в ефірі Першого ділового каналу.

"Оцінку, особливо соціально-економічному розвитку, давати тяжко, бо це все на марші, і ми тільки створили підґрунтя для того, щоб забезпечити розвиток. Але те, що ми не допустили поглиблення падіння української економіки – це результат не тільки влади. Це напружена праця всіх людей,всієї держави. Я би постав за це як мінімум четвірочку – "хорошо". Думаю, що з мінусом, бо я також не задоволений деякими так званими ручними методами, які використовуються до сих пір з точки зору впливу на економічний розвиток", - сказав він.

За словами Кінаха, така оцінка ще не дає приводів для "переможних реляцій", і цей рік буде "роком терпіння".

"Безумовно, за 2010 рік нам вдалося призупинити те безпрецедентне падіння економіки, яке ми мали у попередньому 2009-му, коли валовий внутрішній продукт упав на -18%, а обсяги промислового виробництва на -22%. Але однозначно приводів для переможних реляцій ще немає. Я би назвав роком терпіння. Але цей час повинен бути спрямований на те, щоб покращувати всі складові розвитку, починаючи з податкової системи, довіри інвесторів", - зазначив політик.

На думку Кінаха, подальший соціально-економічний розвиток держави потребує створенням умов захисту права власника, інвестора, покращенням підприємницької діяльності, кредитно-банківської системи, кадрової політики.

"Удосконалення податкового кодексу там, де це очевидно, створення доступу до кредитних ресурсів, особливо іпотеки, підвищення довіри до банківської системи, зниження вартості кредитних ресурсів. Однозначно треба дуже серйозно займатися внутрішнім ринком, створювати умови його розвитку , платоспроможності. Бо це буде основний чинник, який дасть нам змогу зменшити ризики від погіршення кон'юнктури на світових ринках. Люди дають оцінку по тому, наскільки зростає кількість нових робочих місць, наскільки зростає упевненість у завтрашньому дні. 2011-й буде вирішальним роком", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Соціально-економічним реформам часів Януковича поставили четвірку з мінусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути