вівторок, 27 квітня 2010 04:00

Кінах закуняв під виступ Януковича

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Нардеп-”регіонал” Євгеній Гєллєр (праворуч попереду) іде Європейською площею у Києві з делегатами на п’ятничний з’їзд Партії регонів
Нардеп-”регіонал” Євгеній Гєллєр (праворуч попереду) іде Європейською площею у Києві з делегатами на п’ятничний з’їзд Партії регонів

Боса прибиральниця у п"ятницю віником мете блакитну доріжку, постелену на сходах столичного Українського дому. Над входом — кількаметровий плакат із написом: "XII з"їзд Партії регіонів". Тут мають переобрати лідера партії. Адже за Конституцією президент не може очолювати політичну силу.

Журналістів до зали не пускають. Мовляв, там мало місця. Ті чекають делегатів на вулиці. До них підходить заступник голови Адміністрації президента 51-річна Ганна Герман. У неї питають, чому Янукович на 25 років продовжив оренду російського Чорноморського флоту.

— Ну ось дивіться, у вас є велика квартира, — відповідає після паузи. — Ну, дуже велика. Але разом із тим у вас дуже великі борги, які вам залишив колишній чоловік, — вам нема за що їсти, купувати хліб, молоко, годувати дітей. Чи маєте ви право в такій скрутній ситуації здавати в оренду куточок своєї великої квартири?

— Мабуть, так. Але якщо б ви знали, що орендар має на меті привласнити собі цей куточок, цю кімнату, ви б все одно здавали її? — продовжують журналісти.

— Ви маєте на увазі амбіції росіян? А що, для нас це новина? А якби ми не здавали в оренду, вони що, відмовилися б від своїх амбіцій? Ні. Тому фактично нічого не помінялось.

На ґанок виходить 62-річний прем"єр Микола Азаров. Чекає президентський кортеж. Коли помічає чорний "мерседес", знімає пальто, яке підхоплює охоронець.

Глава держави 59-річний Віктор Янукович іде по блакитному килиму в оточенні п"яти охоронців. Тисне руку Азарову. Делегати зустрічають їх стоячи. Хвилину аплодують.

— Ну з"їзд КПСС прям! — сміється до сусіда 37-річний Олександр, делегат із Луганщини.

— Наші супротивники налаштовані на те, що ми втратимо голову від перемог і перетворимося на ще одну бюрократичну партію влади, — читає написану промову Янукович. — Але цього не станеться.

Говорить 40 хв. Під час його виступу нардеп-"регіонал" Анатолій Кінах відкидається на спинку крісла та куняє. Один із запорізьких делегатів знімає взуття.

"Ты с ума сошел? Не буду я против голосовать!"

Після Януковича виступає Азаров. Говорить російською, іноді — ламаною українською.

— Сухой был бы отчет, если б не его язык, — сміються делегати.

— Руководству партии известно, кто за нашими спинами договаривался с возможным победителем на выборах, — читає прем"єр. — Мы должны очиститься от таких членов партии и так называемых наших сторонников.

Януковича одноголосно обирають почесним головою партії. Такої посади в "Регіонах" раніше не було. Янукович пропонує обрати Азарова головою партії.

— У кого є інші пропозиції? — питає. — Може, хтось хоче висунути свою кандидатуру?

У залі сміються й аплодують. Одноголосно обирають Азарова.

Першим заступником стає нардеп Володимир Рибак. Він та Азаров свого часу створювали партію. Обирають інших керівників.

— А я против избрания Николая Белоблоцкого главой Центральной контрольной комиссии, — говорить під час голосування один із делегатів сусіду.

— Так голосуй против!

— Ты с ума сошел? Не буду я против голосовать!— відмахується той.

Зараз ви читаєте новину «Кінах закуняв під виступ Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути