субота, 21 червня 2008 15:16

Комуністи не підуть до нової коаліції

Фракція комуністів не має наміру брати участь у формуванні нової коаліції у Верховній Раді 6-го скликання.

Про це сказав лідер КПУ Петро Симоненко на брифінгу в суботу в ході 42-го з"їзду Компартії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Те, що помаранчева коаліція вже пішла в небуття - це вже зрозуміло", - відзначив Симоненко.

За його словами, якщо не існує коаліції у форматі блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і Блоку Юлії Тимошенко, тоді можуть бути коаліції за участю Партії регіонів і БЮТ, або Партії регіонів, блоку НУ-НС і Блоку Литвина.

При цьому лідер українських комуністів підкреслив, що умовами такого об"єднання можуть бути самими різними і питання тільки в тому, які інтереси будуть об"єднувати політичні сили в коаліцію.

Він також підкреслив, що продовжується переговорний процес Партії регіонів і НУ-НС через секретаріат президента.

"Ми, комуністи, вважаємо, що в цьому форматі, у зв"язку з тим, що нам удвох з Партією регіонів неможливо створити коаліцію, за участю представників націоналістичних кіл, Компартія не буде брати участь у таких коаліціях", - сказав Симоненко, додавши, що комуністи не будуть також брати участь і в коаліції за участю БЮТ.

Симоненко також вважає, що на сьогоднішній день у країні не існує можливості для проведення демократичних позачергових виборів у парламент.

Лідер Компартії нагадав, що до сьогоднішнього часу в Україні не створений реєстр виборців, постійно порушується виборче законодавство. Крім того, за його словами, спостерігається і "скажений тиск" з боку правоохоронних органів.

"Таким чином, у нас немає сьогодні бази для проведення на демократичних основах позачергових виборів", - підкреслив Симоненко, додавши: "Поки що в цих умовах такі позачергові вибори користі народу України не принесуть", повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи не підуть до нової коаліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути