Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 10:42

Комуніст Голуб живе серед голубих меблів i голубів (ФОТО)
5

Чотирикімнатну квартиру в центрі Києва Олександр Голуб купував разом з друзями-львів"янами, коли починав займатися юридичним бізнесом.

Переплановували так, аби у разі необхідності, обійстя могло слугувати й офісом, і своєрідним міні-готелем. Справи молодої фірми пішли добре, у результаті офіс зробили в іншому місці, а квартира стала житлом депутата. Як згадка про Львів на стінах графіка із зображеннями рідного міста. Також житло прикрашають пейзажі, але вже роботи, модної серед парламентаріїв, київської художниці.

Олександр Голуб належить до категорії читаючих політиків. "Я не пам"ятаю часу, коли я не читав", – говорить політик-журналіст. Газети у великій кількості у пана Голуба на обідньому столі, на письмовому, на стільцях. У першу чергу, звичайно, газета "Комуніст", яку він редагує. Далі – вся суспільно-політична періодика, це вочевидь, його потреба, як заступника голови парламентського комітету з питань свободи слова. Однак читає він не лише газети, а й книжки, причому як правило, одразу дві–три. У домашній бібліотеці багато фантастики, детективів, є історична література, поезії. Від мами наслідував любов до мистецтва, вона все життя збирала альбоми репродукцій. Розкішно видані художні альбоми – не подарунки. Олександр купує їх сам, хоча скаржиться, що це недешеве задоволення. У домашній бібліотеці ціла полиця книжок про кактуси. Є польською та чеською мовами. Розведенням кактусів Олександр Голуб захоплюється з дитинства. Щоправда, більшість лишилася у Львові, у батьківському домі, частину перевіз на дачу, а трохи є в кабінеті. Також має великий фікус, який, за його словами, виріс таким, бо він знає як за ним доглядати й правильно підживлює.

Кабінет – улюблена кімната Олександра. Каже, що тут він любить щось писати чи читати вночі, коли навкруги тиша. За традиційним письмовим столом читає, пише, а повернувшись у кріслі на 90 градусів, може працювати за іншим столом, комп"ютерним. Над комп"ютером – календар з портретом лідера, так комуністи називають Петра Симоненка. Цікаво, що шпалери в кабінеті й бібліотеці з грайливими песиками. Це, каже Олександр, тому, що коли робив ремонт, не знав, яка з кімнат могла б слугувати дитячою, про всяк випадок готові дві.

А от у вітальні й кухні домінують блакитні кольори. Під колір полиць друзі надарували ваз та різних дрібничок. На кухні холостяк Голуб проводить зовсім мало часу. Увечері іноді смажить картоплю з яєчнею, а зранку варить каву та ще годує голубів. Вони знають годувальника і їдять з рук.


Чи не найбільшою цінністю у помешканні є ікона сімнадцятого століття, за родинними переказами, це монастирська ікона, яку передають з покоління в покоління. Під нею гілочки верби та баночка з освяченою водою. VIP.
Зараз ви читаєте новину «Комуніст Голуб живе серед голубих меблів i голубів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути