пʼятниця, 21 грудня 2018 13:07

Коломойський: Ющенко був взірцевим президентом

Коломойський: Ющенко був взірцевим президентом
Віктор Ющенко тримав себе у рамках і не виходив за них, каже бізнесмен Ігор Коломойський. Фото: Андрій Гудзенко, LIGA.net

Третій президент Віктор Ющенко був взірцевим главою держави. Про це сказав бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю Дмитру Гордону.

Коломойський розповів, що поважає Леоніда Кравчука як засновника сучасної української держави, а Леонід Кучма перевів державу з "соціалістично-планової економіки на ринкову".

"Можна дискутувати, добре це чи погано, але я вважаю, що це був вихід у вільний світ. Він модернізував країну і дав їй можливість стати нормальною, цивілізованою. Кучма, особливо першого терміну, це був розквіт країни", - сказав олігарх.

"Ющенко – взірець гарного президента для України. Президент має бути обмеженим у своїх діяннях, і він себе обмежував, керуючись Конституцією, законом і показував, що у парламентсько-президентській республіці може бути гідним президентом, і нікого не викликати "на килим", не влаштовувати "розгонів" на нарадах і так далі. Він тримав себе у рамках і не вийшов за них. Це гідна поведінка зі знаком "плюс", - заявив Коломойський.

На запитання, чи потиснув би Віктору Януковичу руку при зустрічі, якщо б зустрів найближчими 5-10 роками, бізнесмен відповів "краще б нам не зустрічатись".

Про Петра Порошенка Коломойський висловився негативно: "Найбільша його проблема, що він став президентом і не перестав бути олігархом. Це проблема для країни. Зараз він діє за принципом вимушених рішень. Я його вважаю аморальним типом, що на такій посаді він вчиняє такі дії, які не відповідають статусу та посаді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман прокоментував похід на вибори

Олігарх Ігор Коломойський спрогнозував, що Донбас звільниться від російського окупанта за 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський: Ющенко був взірцевим президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути