Ексклюзиви
середа, 12 липня 2023 11:53

Китай гостро відреагував на заяви НАТО під час саміту в Литві

Китай гостро відреагував на заяви НАТО під час саміту в Литві
Китайська місія заявила, що будь-які дії НАТО, які загрожують правам Пекіна, зустрінуть рішучу відповідь. Фото: pixabay.com

Китай виступив проти будь-яких спроб НАТО розширити свій вплив на Азійсько-Тихоокеанський регіон.

Пекін гостро відреагував на звинувачення Альянсу про виклик інтересам і безпеці блоку, пише Reuters. У комюніке, виданому під час саміту у столиці Литви Вільнюсі у вівторок, НАТО заявило, що Китайська Народна Республіка кинула виклик його інтересам, безпеці та цінностям своїми "амбіціями та політикою примусу".

"Ми рішуче виступаємо проти і заперечуємо це", – заявили в представництві КНР.

Представництво Китаю в Європі заявило, що зміст заяв, пов'язаних із Китаєм, ігнорує основні факти, спотворює позицію та політику КНР і навмисно дискредитує Китай.

"Китай рішуче виступає проти руху НАТО на схід до Азіатсько-Тихоокеанського регіону. Будь-який акт, який ставить під загрозу законні права та інтереси Китаю, зустріне рішучу відповідь", – сказано в повідомленні китайської місії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден попередив Китай щодо підтримки РФ у війні проти України

Державне інформаційне агентство Китаю "Сіньхуа" заявило, що війни та конфлікти за участю країн НАТО свідчать про те, що блок став серйозним викликом глобальному миру та стабільності.

"Попри весь хаос і конфлікти, які вже виникли, НАТО простягає свої щупальця до Азіатсько-Тихоокеанського регіону з явною метою стримування Китаю", – йдеться у їхній заяві.

У вівторок члени НАТО заявили, що амбіції та політика примусу Китаю кидає виклик Альянсу. Лідери держав-членів блоку під час саміту заявили, що "зловмисні гібридні та кібероперації КНР, її конфронтаційна риторика та дезінформація націлені на членів Альянсу й шкодять безпеці НАТО".

Зараз ви читаєте новину «Китай гостро відреагував на заяви НАТО під час саміту в Литві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути