середа, 07 вересня 2011 22:34

Із НУ-НС вигнали "тушок" заради повернення власного виборця - політолог

Із НУ-НС вигнали "тушок" заради повернення власного виборця - політолог

Рішення "НУ-НС" про виключення зі свого складу дюжини депутатів, так званих "тушок", продиктоване політичною доцільністю перед парламентськими виборами. Таке міркування в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Василь Кедик. На його думку, насамперед такою є частина курсу на повернення власного виборця, прагнення відповідати електоральним очікуванням, будучи "чистою" фракцією, без перебіжчиків на сторону влади.

"У ЗМІ вже з'явилась інформація, згідно з якою невдовзі можуть відбутися кадрові рокіровки і в керівництві фракції, зокрема, посади позбудеться Микола Мартиненко. Прагнення призначити лідером фракції нового керівника, наприклад, Арсенія Яценюка, буде ковтком повітря для "НУ-НС", яка вже давно є далеко не цілісною", - зазначив Кедик.

Таким чином, вважає політолог, можливо вдасться уникнути поширення подальших відцентрових тенденцій – формування окремих внутрішніх угруповань, які "роз'їдають лоно фракції з їх маленькими вождями на зразок виключеного Давида Жванії".

"Проте згідно з трактуванням Конституційного суду, що фактично узаконив  міжфракційні переходи, сьогодні основним суб'єктом парламентської діяльності є окремі депутати, а не, як раніше, депутатські фракції, які складають більшість чи перебувають в опозиції. Саме тому це рішення не вплине жодним чином на роботу парламенту. А відповідно не матиме жодних фактичних наслідків для законодавчого процесу", - підсумував Кедик.

Нагадаємо, фракція "НУ-НС" виключила зі свого складу депутатів, які голосували за "харківські угоди" та в індивідуальному порядку увійшли до парламентської більшості. Загалом виключено близько 15 народних обранців.

Зараз ви читаєте новину «Із НУ-НС вигнали "тушок" заради повернення власного виборця - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути