вівторок, 06 вересня 2011 19:01

Жванія та Омельченко вилетіли із НУ-НС. Далі буде...

Жванія та Омельченко вилетіли із НУ-НС. Далі буде...

Із фракції "Нашої України - Народної Самооборони" (НУ-НС) сьогодні було виключено п'ять народних депутатів: Олександра Омельченка, Сергія Василенка, Ігоря Палицю, Володимира Поляченка і Давида Жванію.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив голова депутатської групи "Нашої України" у Верховній Раді Зиновій Шкутяк.

"Виключено вже точно п'ять нардепів. Завтра буде уточнена решта парламентаріїв. Йдеться про тих, які "тушками" увійшли до коаліції", - зауважив Шкутяк.

Він уточнив, що спочатку йшлось про сім нардепів-"нунсівців" - тих, хто проголосував за "харківські угоди", але із них двоє ще раніше самі вийшли зі складу НУ-НС, а п'ятеро виключили сьогодні.

"Це Омельченко, Василенко, Палиця, Поляченко і Жванія", - підкреслив "нашоукраїнець".

Політик наголосив, що для кворуму на засідання фракції мали зібратись 34 депутати, а було всього 36.

"Тих, кого виключили, не було на засіданні фракції. Вони не будуть опротестовувати це рішення. Тим більше, що вони де-факто вже давно не у фракції НУ-НС", - резюмував Шкутяк.

Слід зазначити, що за "харківські угоди" у 2010 році проголосували наступні члени фракції НУ-НС: Юрій Бут, Сергій Василенко, Станіслав Довгий, Давид Жванія, Володимир Поляченко, Олександр Омельченко, Ігор Палиця.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Народної самооборони" Тарас Стецьків заявив про те, що у вівторок із НУ-НСу можуть виключити 21 депутата.

За словами іншого "нунсівця" Ярослава Кендзьора, до "чорного списку" увійшли прізвища 18 членів "Нашої України - Народної Самооборони".

Разом з тим, "нашоукраїнець" Андрій Парубій зауважив, що у НУ-НС буде створено групу, яка відстежить голосування кожного депутата фракції. Наразі парламентська фракція "Наша Україна - Народна Самооборона", за словами Парубія, складається приблизно на 30% з "тушок", яких можуть виключити зі складу фракції.

Зараз ви читаєте новину «Жванія та Омельченко вилетіли із НУ-НС. Далі буде...». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути