вівторок, 06 вересня 2011 17:28

Група "За Україну!" заспокоює: Антипенсійний закон ще не чинний

Група "За Україну!" заспокоює: Антипенсійний закон ще не чинний

Народний депутат від НУ-НС, член партії "За Україну!" Ярослав Кендзьор вважає, що закон про пенсійну реформу буде повернуто у Верховну Раду на доопрацювання та повторний розгляд.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

За словами політика, наразі на порядку денному парламенту є дуже багато питань, які необхідно розглянути.

"Це, в першу чергу, ціла група законопроектів соціального характеру. Знаю, що на розгляд і відшліфування буде повернуто закон про пенсійну реформу", - зазначив Кендзьор.

Крім того, за його словами, у зв'язку з тим, що до парламентських виборів залишився рік, буде переглядатись закон про вибори народних депутатів.

Водночас, однопартієць Кендзьора, народний депутат В'ячеслав Кириленко зазначив, що влада "знову швиденько протягнула антинародний пенсійний закон".

"Він не вирішує питання пенсійного фонду, не наповнює його додатковими грошима, ставить у скрутне становище жінок передпенсійного віку, військових, чорнобильців у останні роки перед виходом на пенсію", - заявив Кириленко.

На його переконання, пенсійну реформу провели за рахунок простих людей, які відпрацювали по 40-45 років і мають невеличку пенсію, а "номенклатура продовжуватиме збагачуватися й надалі, спецпенсії знову залишаться".

"У народі підтримка пенсійної реформи в такому вигляді тяжіє до нуля, такий пенсійний закон не спрацює. Будуть активні протести, люди цей закон не підтримають. Якщо президент Віктор Янукович підпише цей закон, я у цей же день внесу проект змін до закону, де будуть мої попередні поправки", - пообіцяв Кириленко.

Як повідомлялося раніше, депутати Верховної Ради у перший день роботи 9-ї сесії парламенту проголосували за те, що закон про пенсійну реформу вступить у силу з 1 жовтня 2011 року. За таке рішення проголосувало 245 народних депутатів з 315, які зареєструвалися в залі засідань. Щоб закон набув чинності, необхідний підпис президента Віктора Януковича.

Разом з тим, дві опозиційні фракції - "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" - готові оскаржити у Конституційному Суді закон про пенсійну реформу.

Зараз ви читаєте новину «Група "За Україну!" заспокоює: Антипенсійний закон ще не чинний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути