вівторок, 06 вересня 2011 14:19

Рада вирішила - пенсійна реформа запрацює з 1 жовтня. Справа за Януковичем

Рада вирішила - пенсійна реформа запрацює з 1 жовтня. Справа за Януковичем

Закон про пенсійну реформу набуде чинності у разі підписання його президентом України Віктором Януковичем з 1 жовтня 2011 року.

За таке рішення проголосувало 245 народних депутатів з 315, які зареєструвалися в залі засідань у вівторок.

Крім того, народні депутати внесли правки до ухваленого 8 липня нинішнього року закону про пенсійну реформу, що означає виконання одного з двох ключових умов продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). За ухвалення такого закону проголосувало 248 народних депутатів при необхідному мінімумі 226.

Зокрема, парламент скасував проголосовано у липні поправку народного депутата Арсенія Яценюка про вибір в якості бази для розрахунку пенсії середньої зарплати за 2009 рік, що призвело б до різкого збільшення витрат Пенсійного фонду. Поправка стосувалася проведення з 1 січня 2012 року перерахунку пенсій, які нараховуються згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Депутати обгрунтували своє рішення тим, що ця норма не узгоджується зі ст.42 цього закону. За словами Яценюка, виключення цього абзацу з тексту законопроекту означає відмову від підвищення пенсій на 334 грн щомісяця для 10 млн пенсіонерів.

Народні депутати також прийняли норму, згідно з якою вони дозволили чиновникам, які досягли граничного пенсійного віку 62 роки, перебувати на займаній посаді, якщо вони отримали на це дозвіл.

Як повідомлялося, Верховна Рада в ніч на 8 липня прийняла закон про пенсійну реформу, що передбачає, зокрема, поетапне збільшення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років і збільшення страхового стажу на 10 років для чоловіків і жінок. У разі підписання президентом України передбачалося вступ його в силу з 1 вересня 2011 року, однак президент так цього і не зробив.

Зараз ви читаєте новину «Рада вирішила - пенсійна реформа запрацює з 1 жовтня. Справа за Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути