вівторок, 06 вересня 2011 15:11

Опозиція оскаржуватиме закон про пенсійну реформу у суді

Опозиція оскаржуватиме закон про пенсійну реформу у суді

Дві опозиційні фракції - "БЮТ-Батьківщина" і "Наша Україна - Народна самооборона" - оскаржать у Конституційному суді (КС) закон про пенсійну реформу.

"Я вас можу запевнити, що опозиція звернеться до Конституційного суду про визнання неконституційним цього рішення", - сказав депутат фракції НУ-НС Арсеній Яценюк, виступаючи у Верховній Раді у вівторок.

"Парламентська сесія почалася з того, що провладна більшість виправило закон про пенсійну реформу. Мало того, що ви підвищили пенсійний вік, мало того, що відправили пенсіонерів у злидні. Ви тільки що голосуванням скасували поправку, яку було внесено мною, яка вимагала від уряду України перерахунку пенсій для 10 млн пенсіонерів і збільшення цих пенсій на 34 грн", - підкреслив депутат.

"Те, що сьогодні робить провладна більшість - не що інше, як знущання над народом", - сказав Яценюк.

У свою чергу, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко (обраний за списками БЮТ до парламенту) підкреслив, що фракція "БЮТ-Батьківщина" не заперечувала проти проведення пенсійної реформи, проте вважає, що "стратегія та ідеологія того, як це робилося, є неконституційною та антинародної".

Томенко також підкреслив, що фракція "БЮТ-Батьківщина" звернеться до КС з тим, щоб суд визнав неконституційною пенсійну реформу.

Як повідомлялося раніше, депутати Верховної Ради у перший день роботи 9-ї сесії парламенту проголосували за те, що Закон про пенсійну реформу вступить з 1 жовтня 2011 року. За таке рішення проголосувало 245 народних депутатів з 315, які зареєструвалися в залі засідань. Щоб закон набув чинності, необхідний підпис президента Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція оскаржуватиме закон про пенсійну реформу у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути