вівторок, 23 травня 2017 15:02

Існують два шляхи досягнення миру на Донбасі - експерт

Існують два шляхи досягнення миру на Донбасі - експерт
Україна вирішить питання миру тільки кардинально Фото ua.112.ua

Війна на Донбасі переростає в заморожену стадію і може тривати десятиліттями. Завершити конфлікт із Росією можна тільки кардинально.

Про це Gazeta.ua розповів експерт із міжнародних відносин Олександр Хара.

"Вирішити ситуацію на Донбасі можна тільки двома шляхами - повною капітуляцією України або створенням ситуації, коли Росії це буде або не вигідно, або дуже дорого. Порошенко не підпише капітуляцію, бо цього не допустить народ, волонтери і військові. Росія досить багата країна і її олігархи готові фінансувати військові кампанії путінського режиму. Санкції діють, але зменшують можливість заробити і не створюють смертельних загроз для Росії. Тому зміни ситуації на Сході України не буде найближчим часом".

Західні лідери змушуватимуть Порошенка виконати політичну складову "Мінська":

"Європа вимагатиме надати територіям Донбасу нових повноважень і деякої автономії. Але це не вирішить проблему і не зупинить війну. Кровопролиття почалось не через те, що ці території хотіли більше повноважень. Війна почалась, бо Путін вирішив забрати інші області так легко, як зробив в Криму. Порошенку буде дуже важко маневрувати між українським суспільством і західними партнерами, які хочуть вирішити власні проблеми. На тлі відсутності реформ і корупції президент опиниться в дуже не комфортній ситуації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ оприлюднив план завершення війни

Політологи вказують на можливість початку деокупації українських територій. Для цього необхідно створити проукраїнську партію Сходу і почати працювати із проблемами населення Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Існують два шляхи досягнення миру на Донбасі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути