четвер, 18 травня 2017 19:53

Для відновлення миру, Україна потребує проукраїнської партії Сходу та узгоджених дій Заходу – експерт

Для відновлення миру, Україна потребує проукраїнської партії Сходу та узгоджених дій Заходу – експерт

Україна потребує проукраїнської партії Сходу та узгоджених дій Заходу.

Таку думку заявив політичний експерт Микола Давидюк, коментуючи різні сценарії розвитку подій, у зв'язку із можливою зустріччю новообраного президента Франції Емануеля Макрона, із Ангелою Меркель та Петром Порошенко, практично у Нормандському форматі.

"Дана зустріч має задати нову динаміку відносин трьох країн та зробити ривок у тиску на Путіна, щодо його агресії на Сході України та окупованому Донбасі. Саме в такому колі може бути напрацьований серйозний план звільнення країни" - вважає політолог.

"План Путіна щодо зміни політичних еліт в Європі не вдався, і Україні варто скористатися цим шансом, для того, щоб обмежити російські політичні, пропагандистські та імперські впливи в Україні та почати процес деокупації українських територій.

Більш того, щоб почати інтегрувати не тільки території, але й українське населення, що на них проживає, варто робити ставку на політичну партію, яка представлятиме саме місцевих жителів. Причому партія повинна бути проукраїнською, а не московською чи кремлівською, як це є наразі із найбільшими партіями Сходу України.
Бо саме їх приналежність РФ і сприяє поглибленню конфлікту, в силу їх політичної гри та постійних маніпуляціях на українській державності" - додає експерт.
"Минулого року говорили, що такою партією може стати Наш Край, мережева партія успішних мерів, яка мала тісний контакт із АП. В той же час її рейтинги дещо просіли, через що проект випав із соціології.

Окремо можна говорити про партію Вадима Рабіновича, яка завдяки медійній активності стрімко набрала гарні стартові позиції. І продовжує завойовувати електорат. Правда не пройшовши жодного випробовування електоральним боєм на міцність електорального ядра. В той же час, в багатьох експертів та й виборців вцілому, виникають певні сумніви щодо істинності його переконань та піддатливість можливим впливам Росії.

Не менш привабливим виглядає і потенціал Основи, республіканської партії екс-губернатора С.Тарути. Який уже розпочав роуд-шоу по базовим електоральним центрам. Готуючись до наступних парламентських виборів, партія постійно продукує різного роду інтелектуальні напрацювання (ред. Доктрина 2030), які можуть стати цікавими регіону та можуть бути корисними для його відновлення.

Розчаруванням, можна назвати провальний перехід Дніпра партією мера Садового - Самопоміччю. В яку повірили виборці Миколаєва, Дніпра та Харкова, але сміттєвий скандал, блокада та невиразна позиція лідера, звели перспективи на нівець" - аналізує експерт.

"В той же час, чим швидше Україна перестане жити за схемою "Розлому по берегах Дніпра", тим раніше з'являться можливості мобілізації всіх сил на економічний ривок та використання усіх потужностей: людських, промислових, аграрних, інфраструктурних та інтелектуальних. Бо якщо Президент електорально спиратиметься на Росію, для інтеграції Сходу, а не на власний парламент, така політична формула буде приречена на провал" - на завершення додав Давидюк.

Зараз ви читаєте новину «Для відновлення миру, Україна потребує проукраїнської партії Сходу та узгоджених дій Заходу – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути