Ексклюзиви
понеділок, 20 січня 2020 13:04

Імпічмент Трампа: Пристайко попросив не втягувати Україну у внутрішньополітичну боротьбу в США

Імпічмент Трампа: Пристайко попросив не втягувати Україну у внутрішньополітичну боротьбу в США
Пристайко зазначив, що позиція України завжди ґрунтувалася на тому, що двопартійна американська підтримка у Конгресі є запорукою стійкості відносин України з США. Фото: "УНІАН".

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко закликав партнерів у Сполучених Штатах Америки не втягувати Україну у внутрішньополітичну боротьбу у зв'язку із започаткованою процедурою імпічменту президента.

"Що стосується імпічменту, ця тема настільки часто згадується і настільки, вибачте за слово, нам набридла, що ми вкотре хочемо сказати: "Будь-ласка, не втягуйте нас, це по-перше, не до вас, журналісти, а до американської сторони, будь-ласка не втягуйте нас у свої внутрішні політичні події", - заявив Пристайко, передає кореспондент "УНІАН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як президент зробив те, що міг" — Зеленський про відносини України та США

Він додав, що позиція України завжди ґрунтувалася на тому, що двопартійна американська підтримка в Конгресі є запорукою стійкості відносин України з США.

"Ми не брали участі й не збираємося брати участь у внутрішньополітичній боротьбі. І так само сподіваємося, що в нашій внутрішньополітичній боротьбі інші сторони не беруть участі", - додав глава МЗС.

Також Пристайко заявив, що "нашого сліду там немає" та попросив "не шукати того, чого немає".

16 січня в Сенаті США офіційно розпочався процес імпічменту президента Дональда Трампа за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями та перешкоджанні роботі Конгресу. Демократи звинувачують президента у тому, що він домагався від України проведення розслідування щодо свого ймовірного суперника на майбутніх президентських виборах Джо Байдена і з метою чинення тиску на Київ призупинив військову допомогу Україні на суму $391 млн. Приводом для імпічменту Трампа стала оприлюднена стенограма його розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Зараз ви читаєте новину «Імпічмент Трампа: Пристайко попросив не втягувати Україну у внутрішньополітичну боротьбу в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути