четвер, 16 грудня 2010 19:25

Хорошковський залишив Вищу раду юстиції через "європейську практику"

Хорошковський залишив Вищу раду юстиції через "європейську практику"

Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський, виведений сьогодні зі складу Вищої ради юстиції указом Президента Віктора Януковича, в інтерв'ю КоммерсантЪ-Украина пояснив цю подію "європейською практикою".

"Ще під час зустрічей з депутатами Європарламенту і в Києві, і в Брюсселі я заявляв про те, що в рамках антикорупційної кампанії, розпочатої Президентом, моє перебування у Вищій раді юстиції є корисним, - заявив виданню голова СБУ – оскільки основною функцією, дорученою мені Президентом, було вивчення кандидатів на керівні посади в судових органах з точки зору наявності корупційної складової у їхній попередній діяльності".

"У той же час, - зазначив Хорошковський, - я говорив, що, коли для європейського співтовариства дане суміщення посад суперечить загальноприйнятій європейській практиці, для мене не буде ніяких проблем написати заяву за власним бажанням. Що й було пізніше зроблено".

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович вивів голову СБУ Валерія Хорошковського зі складу Вищої ради юстиції за власним бажанням останнього.

Раніше журналісти ТВі та 5 каналу заявили про продовження тиску на ЗМІ і закликали звільнити Хорошковського.

Членом ВРЮ Хорошковського призначили 31 травня поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський залишив Вищу раду юстиції через "європейську практику"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути