четвер, 16 грудня 2010 14:50

Будь-який суддя поважає керівника СБУ більше, аніж Конституцію - Небоженко

Будь-який суддя поважає керівника СБУ більше, аніж Конституцію - Небоженко

Вивівши голову СБУ Валерія Хорошковського зі складу Вищої ради юстиції, президент Віктор Янукович зробив вірний крок. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Іде "вичищення пір'ячка" перед якимось черговим візитом до європейської країни. Це означає лише одне: у Януковича найближчим часом поїздка до Європи. Там його можуть запитати, яким чином людина одночасно очолює спецслужбу, суди і дуже масштабну телекомпанію. Це практика 30-х років. Зараз це не прийнято. Для того, щоб не створити приводів для критики на Заході, Хорошковський і президент зробили це. Я не бачу тут нічого поганого", - зауважив він.

За словами політолога, Янукович і Хорошковський домовились про такий крок. "Хорошковський створює сприятливі умови для демократичних відповідей Януковича, коли той буде виступати десь у Брюсселі. Я не думаю, що Хорошковський втратить вплив на суди. Справа не в його чарівності. Він все ж очолює СБУ. Справа в тому, що кожен другий суддя – це дуже великий корупціонер. Тому спецслужбам нічого не коштує, з'ясувати ступінь їх збагачення. Будь-який суддя поважає керівника СБУ більше, аніж норми Конституції", - наголосив Небоженко.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович вивів голову СБУ Валерія Хорошковського зі складу Вищої ради юстиції за власним бажанням останнього.

Раніше журналісти ТВі та 5 каналу заявили про продовження тиску на ЗМІ і закликали звільнити Хорошковського.

Зараз ви читаєте новину «Будь-який суддя поважає керівника СБУ більше, аніж Конституцію - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути