понеділок, 07 лютого 2022 11:23

Ходили до Єрмака - ЗМІ довідалися про розбірки в "Голосі"

Ходили до Єрмака - ЗМІ довідалися про розбірки в "Голосі"
Офіс президента втручається в роботу ОАСК, пише ЗМІ. Фото: president.gov.ua

Обидві групи народних депутатів із фракції "Голос" домовлялися з Офісом президента у взаємній боротьбі.

Про це з посиланням на власні джерела повідомила "Українська правда".

Група депутатки Олександри Устінової підтримала відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради в обмін на допомогу Офіса президента зі "скиданням" із посади голови фракції Ярослава Железняка.

"Вони шукали різні шляхи, щоб скинути Яріка (Железняка), і нічого в них не виходило. Кілька людей зустрічалися з Андрієм (Єрмаком), серед них Устінова була, але не тільки вона. Оця історія з ОАСКом – це ж вони Єрмаку принесли. Ми аж прифігіли від їхніх ідей", - розповів член Зе!команди.

17 грудня минулого року суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Руслан Арсірій, якого ще кілька років тому Устінова називала "перевертнем у мантії", призупинив дію положення фракції "Голос".

"Без втручання з боку Офісу президента нічого б не було. Жодне таке рішення не пройшло б", – підтверджує інформацію джерело в ОАСК.

Буквально за кілька годин після ухвали ОАСКу перший віцеспікер Олександр Корнієнко оголосив Устінову головою фракції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський два роки закривав очі на Вовка

"Стефанчук не хотів це навіть робити. Руслан відразу сказав, що марати руки в "срачі" "Голосу" не збирається. Саші (Корнієнку) довелося брати удар на себе", – сказав член команди президента.

Зі слів Железняка, голосування за відставку Разумкова – не єдина ознака роботи "Справедливості" з ОП.

"Устінова зустрічалась із Єрмаком ще з кількох питань: закон про олігархів – де питання було не в кількості голосів, а в якості, – і контроль над партією. Нащо останнє Устіновій – зрозуміло, нащо це владі – бо були довибори на 197 окрузі, Черкащина. Вони нас активно схиляли підтримати Войцехівського (кандидата від "слуг"). І ще одне питання – це соц-економ", – розповів депутат.

"Соц-економ" - субвенція на соціально-економічний розвиток або, іншими словами, гроші на округи лояльних мажоритарників. Восени їх отримали дві депутатки зі "Справедливості" по округах на Львівщині.

Кіра Рудик і Железняк теж намагалися вибудувати роботу з ОП, зокрема ходили на кілька зустрічей на Банкову – втім такі перемовини успіхом не увінчались.

Крапку в них спершу поставило голосування за зняття Разумкова, якого в жовтні активно "валив" Офіс – група Рудик на нього не дала жодного голосу. А згодом – і підтримка Порошенка.

У січні об'єднавчі перемовини між Рудик і Устіновою активізувалися. Причиною тому стало ніби як прагнення обох груп достойно завершити свою каденцію у Верховній Раді, повідомляє ЗМІ.

Торік у грудні у парламенті оголосили, що фракцію "Голос" очолила Устінова. Раніше група нардепів із фракції заявили про створення об'єднання "Справедливість".

Партія "Голос" потрапила до Верховної Ради на позачергових виборах 2019 року. Список очолював лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. За "Голос" проголосували 5,82% або 851 722 виборці.

У березні 2020-го Вакарчук залишив посаду голови партії. На його місце обрали Рудик. Святослав здав мандат. Партію залишив волонтер Сергій Притула.

Зараз ви читаєте новину «Ходили до Єрмака - ЗМІ довідалися про розбірки в "Голосі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути