Ексклюзиви
четвер, 11 червня 2020 16:32

"Патріотизм не може закінчуватися на ПП" - мережі реагують на вихід Вакарчука з Ради

11 червня лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив про складання мандата народного депутата. Політик очолював список політсили на позачергових виборах до Верховної Ради у липні 2019 року.

Автор: Ян Доброносов, Facebook.com/yan.dobronosov
  Вакарчук пропрацював у Верховній Раді 9-го скликання понад 9 місяців.
Вакарчук пропрацював у Верховній Раді 9-го скликання понад 9 місяців.

"На мене персонально намагаються лити інформаційне лайно. Але найбільше мені дістається від тих, кого я волів би називати товаришами. Це ті політичні лідери, їхні команди, які ніяк не можуть вибачити мені, нашій партії, що ми забираємо в них монополію на звання найбільших патріотів", - сказав Вакарчук журналістам.

Gazeta.ua пропонує добірку реакцій користувачів соціальних мереж.

Марина Данилюк-Ярмолаєва, журналіст

"Голосу" найближчим часом буде неймовірно тяжко. Над ними глумляться у СН, в ЄС, серед колон реваншистів під різними знаменами. А ще більше — розпач серед тих, хто шукав сучасну альтернативу ЄС і Петру Порошенку, але укотре отримав рибу без голови. Тут партія "Голос" має не піддаватися на мемаси і утвердитися в амплуа "експресивних патріотів". Щоб національна повістка була — і не складалося примарне враження, що в нас у країні лишилися дебіли, готові привести на трон Пеннівайза-педофіла та червоненків з медведчуками. Щоб не було ілюзій, що патріотизм закінчується виключно на ПП. Що він не може бути сучасним, привабливим і з широким застосуванням сучасних технологій".

 

Олександр Положинський, музикант

"Я вдячний Святославові Вакарчуку, що він очолив партію "Голос" і провів її в парламент. Так, я очікував, що у Верховній Раді Святослав довго не витримає й складе повноваження. Дивуюся, що він не зробив цього раніше, шкодую, що він робить це напередодні місцевих виборів. На мою думку, піти треба було або на самому початку, або вже після місцевих. Але тепер "Голос" очолює крута Кіра Рудик, я вірю в неї та продовжую лишатися другом і прихильником її партії.

"Славко зробив свою справу, Славко може йти".

Сергій Грішин, журналіст

"За словами двох моїх співрозмовників, кінцем стосунків стала акція за відставку Авакова минулої п'ятниці. "Голос" максимально впрягся в цей двіж. "Голос", але не Вакарчук.
Люди, знайомі з процесами всередині фракції, говорять, що був скандал. Святослав був проти того, щоб партія топила за відставку Авакова. Аргументуючи це тим, що не все так однозначно. І тим, що є певні дружні відносини з керівництвом МВС. А акція під ВР є, з "бобіком" і фаєрами, надто радикальна для них.

Якщо спростити, й тут не обійшлося без Авакова.

В Україні останнім часом взагалі нічого не обходиться без Арсена Борисовича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог, який передбачив перемогу Зеленського, дав прогноз на місцеві вибори

 

Богдан Буткевич, музикант, журналіст

"Голос" зараз на роздоріжжі. Я на їхньому місці ризикнув би не паритися більше ніякими умовностями. А став би рупором адекватної проукраїнської частини суспільства. Так, це не дасть лідерства. Але свої 8-10% вони матимуть завжди. Вибір - за ними".

Сергій Щербина, журналіст

"Муахахахаха

Вакарчук здає мандат і йде з Ради.

Ніколи такого не було, і ось знову)))".

Тетяна Ніколаєнко, журналіст

"Динаміка людини незмінна.

Доведено ще раз. Славко Вакарчук - він знову іде з Ради. Шкода!

Утім з того, як він почувався у Раді, це було очевидним".

Отар Довженко, письменник

"Замість Вакарчука до ВР пройде якась наступна за списком адекватна людина, і слава Богу. Хай співає".

2007-го Святослав Вакарчук уперше обирався до Верховної Ради. Йшов 15-м у списку блоку "Наша Україна". Народним депутатом пробув 389 днів, достроково склав повноваження.

Зараз ви читаєте новину «"Патріотизм не може закінчуватися на ПП" - мережі реагують на вихід Вакарчука з Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути