середа, 16 червня 2021 10:42

Розкол у "Голосі": вимагають виключення Рудик, 10 депутатів створили власне об'єднання

Розкол у "Голосі": вимагають виключення Рудик, 10 депутатів створили власне об'єднання
10 депутатів фракції "Голос" заявляють про створення об'єднання "Справедливість". Фото: Олексій Гончаренко

Половина народних депутатів "Голосу" висловлює недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку. Також ініціюють виключення голови політсили Кіри Рудик.

10 депутатів фракції "Голос" заявляють про створення об'єднання "Справедливість". До цього об'єднання увійшли: Роман Лозинський, Андрій Шараськін, Юлія Клименко, Олександра Устинова, Наталія Піпа, Ольга Стефанишина, Соломія Бобровська, Володимир Цабаль, Ярослав Юрчишин, Галина Васильченко. Про створення об'єднання заявила Олександра Устінова з трибуни парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім років проєкту "Стіна": експерт оцінив оборонну міць на кордоні з РФ

"Ми звинувачуємо керівництво партії в узурпації влади та паплюженні принципів демократії, що призвели до фактичного знищення іміджу партії та фракції.
Вчора керівництво партії та фракції перетнуло червону лінію й остаточно поховало довіру виборців до партії та фракції. Саме тому ми, 10 народних депутатів, об'єдналися у групу "Справедливість", щоб і надалі відстоювати інтереси українців, а не керівництва партії та фракції чи олігархів", - повідомив Юрчишин.

Також додав: "Крім цього, ми висловлюємо недовіру керівнику фракції Ярославу Железняку. Він порушує закон та положення про фракцію і понад квартал ігнорує обов'язок скликати та вести засідання фракції. Також ми ініціюємо виключення з фракції голови партії Кіри Рудик, як депутатки, що має понад 50 відсотків прогулів".

Напередодні п'ятеро народних депутатів "Голосу" проголосували за внесення до порядку денного засідання Верховної Ради законопроєктів "Слуги народу", що відтерміновують норму про українську мову в кіновиробництві, повідомила депутатка Олександра Устінова. "Щойно голосами групи Железняка і Рудик, а саме Романа Костенка, Ярослава Руцишина, Кіри Рудик, Андрія Осадчука, Ярослава Железняка протягли в порядок денний законопроєкт 5554, 5554-1 про російську мову", написала депутатка.

Натомість Железняк заявив, що "відбулася прикра помилка". Минулого тижня Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроєкт.

Народний депутат Ярослав Юрчишин минулого тижня наголошував, що теперішнє керівництво партії "Голос" може піти на коаліцію зі "Слугою народу".

Депутатка Соломія Бобровська заявила, що 10 народних депутатів з фракції вирішуватимуть щодо подальшого перебування в партії. Фракція нараховувала 20 депутатів.

7 червня Сергій Притула залишив "Голос".

Зараз ви читаєте новину «Розкол у "Голосі": вимагають виключення Рудик, 10 депутатів створили власне об'єднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути