четвер, 24 жовтня 2019 16:10

ГПУ роздумує над врученням підозри Богдану – ЗМІ

ГПУ роздумує над врученням підозри Богдану – ЗМІ
Андрій Богдан очолює Офіс президента Володимира Зеленського з травня. Фото: 5.ua

Керівнику Офісу президента Андрію Богдану можуть вручити підозру у порушенні закону під час роботи в уряді Миколи Азарова.

Відповідну процедуру розглядає управління спецрозслідувань Генпрокуратури, пишуть "Українські новини".

"У понеділок [21 жовтня] в управлінні спецрозслідувань обговорювалося питання про наявність підстав для повідомлення про підозру Богдану", - повідомило джерело видання.

На думку слідства, Богдан сприяв винесенню судами рішень про незаконне стягнення з України 3,1 млрд грн за держгарантіями корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони Росії.

Це було зроблено для притягнення до кримінальної відповідальності екс-голови ЄЕСУ і лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Богдан нібито готував юридичні матеріали Кабміну з цього процесу і допустив незаконне стягнення держкоштів, не повідомивши до прокуратури про злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан допомагав Януковичу монополізувати владу - ЗМІ

Журналісти програми "Схеми" повідомляли, що голова Офісу президента України Андрій Богдан був одним із членів делегації уряду Азарова, яка літала до Росії 19-20 листопада 2013-го. Наступного дня український уряд оголосив про призупинення підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Це стало причиною Євромайдану.

За даними журналістів, Богдан 23 грудня 2013-го отримав почесну грамоту Кабінету міністрів України – у період, коли на майдані Незалежності тривали масштабні антиурядові протести.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ роздумує над врученням підозри Богдану – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути