Ексклюзиви
четвер, 26 вересня 2019 23:26

"Схеми": Богдан супроводжував Азарова в Росію напередодні Євромайдану

"Схеми": Богдан супроводжував Азарова в Росію напередодні Євромайдану
Андрій Богдан очолив Адміністрацію президента Володимира Зеленського у травні. Фото: Прямий

Голова Офісу президента України Андрій Богдан був одним із членів делегації уряду Азарова, яка літала до Росії 2013 року за день до оголошення про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Богдан разом із Азаровим та ще кількома міністрами і віцепрем'єром Юрієм Бойком перебував на перемовинах у Санкт-Петербурзі 19-20 листопада 2013 року, йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Тоді Азаров взяв участь у засідання голів урядів країн СНД, а також мав особисту розмову із російським колегою Дмитром Медведєвим.

Наступного дня після повернення із Росії український уряд оголосив про призупинення підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Її мав підписати Янукович 29 листопада 2013 року, однак цього не сталося, що стало причиною Євромайдану.

За даними журналістів, Богдан 23 грудня 2013 року отримав почесну грамоту Кабінету міністрів України – у період, коли на Майдані Незалежності тривали масштабні антиурядові протести.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан позивається до журналістів "Схем"

Сам Богдан на запитання про ці події не відповів, а запит щодо інтерв'ю в Офісі президента не задовольнили.

Андрій Богдан очолив Адміністрацію президента Володимира Зеленського у травні. Коли її перейменували, з 25 червня став керівником Офісу президента. Доти був адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «"Схеми": Богдан супроводжував Азарова в Росію напередодні Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути