середа, 23 серпня 2017 14:18

Гонтарєва і Рожкова винні у вбивстві гривні та знищенні фінансової системи України — Рабінович

Гонтарєва і Рожкова винні у вбивстві гривні та знищенні фінансової системи України — Рабінович
Лідер партії "За життя" Вадим Рабінович каже, що у фінансовій сфері для НАБУ існує велике поле для розслідування злочинів і казнокрадства

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва і заступник голови НБУ Катерина Рожкова винні в девальвації гривні та знищенні фінансової системи України. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі своєї авторської програми "Хто кому Рабінович" на каналі "112 Україна".

"У НАБУ найбільше роботи в банківській системі, тому що саме там пропало найбільше грошей, і це найголовніший центр корупції в країні. Вдумайтеся, що зараз відбувається - 240 мільярдів гривень заощаджень громадян просто зникли! Вони розчинилися в 90 збанкрутілих банках. Але різними аферами і махінаціями, договорняками з владою банкіри повертають собі гроші, а прості люди залишаються ні з чим, втрачають те, що вони заробляли важкою працею роками", - зазначив Рабінович.

Як підкреслив депутат, головну негативну роль в тому, що відбувається у фінансовій системі України, зіграла глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.

"Гонтарєва, на щастя, вже три місяці не виходить на роботу, тому що продовжує собі відпустку, а її напарниця Рожкова залишилася керувати системою. Я хочу повідомити президенту, Кабміну і НАБУ, що закон України "Про банки і банківську діяльність" (пункт 9 стаття 18) прямо вказує, що причиною звільнення глави Нацбанку є відсутність на робочому місці 4 місяці. Три місяці вже є - і далі ви захистити її не зможете, тому що люди знову вийдуть на вулицю", - заявив лідер партії "За життя".

На думку політика, у фінансовій сфері для НАБУ існує велике поле для розслідування злочинів і казнокрадства.

"Афери з "Приватбанком", "Діамант-банком", "Михайлівським" - це потрібно розслідувати в першу чергу. Там викрадені мільярди і всі винні за це мають відповідати! Але головне, що зробили Гонтарєва і її напарниця Рожкова, - це вбивство гривні, знищення всієї фінансової системи України, закриття та захоплення банків і, в результаті, вони вкрали наші заощадження. Ці 240 мільярдів коштів жителів України не поїхали на самоскидах, вони по міжнародних переказах зникли в офшорах. Тому, я звертаюся до НАБУ - шукайте, всі можливості у вас є! Партія "За життя" вас в цьому буде підтримувати!" - пообіцяв Вадим Рабінович.

При цьому, на його думку, в боротьбі з корупцією принципове значення має створення спеціалізованого антикорупційного суду.

"Без створення антикорупційного суду ми не поборемо корупцію. Я дуже рідко піднімаю руку за те, що пропонує нам захід, - але зараз саме цей випадок... Без перемоги над корупцією, без посадки злодіїв в нинішній владі, а не просто піар-акцій по злодіях попередніх, Україна вперед рухатися не зможе", - резюмував Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарєва і Рожкова винні у вбивстві гривні та знищенні фінансової системи України — Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути