четвер, 05 липня 2012 13:37

Спецтема: Боротьба за "мову"

Герман мовчить, бо боїться за свою кар'єру - Фесенко

Герман мовчить, бо боїться за свою кар'єру - Фесенко
Фесенко переконаний, що Герман шукатиме якусь гнучку формулу реагування на це складне питання. Фото: PHL

Радник Президента України Ганна Герман нині зайняла очікувальну й мовчазну позицію щодо скандального мовного законопроекту, бо боїться передчасно підставитися перед головою держави Віктором Януковичем.

Так вважає керівник Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко, про що він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Вочевидь, Герман розуміє позицію самого президента і неминучість підписання цього закону з його боку, тому не хоче підставлятися, - говорить політолог. - Не хоче, мабуть, виглядати опозиціонеркою в оточенні президента. Однак вона свою версію ще висловить із цього приводу. Наприклад, може ініціювати те, щоб від президента розробили й подали Закон про державні гарантії розвитку української мови тощо. Щось таке може бути, тим паче, що про це вже казав кілька тижнів тому Єфремов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість "мовного" мітингу під Радою стоять проти гомодиктатури - "Беркут" відпочиває

Мовчанка Герман, на думку Фесенка, вочевидь, зумовлена тим, що вона просто фіксує, яка зараз ситуацію в свідомості самого президента і як її можливий виступ може відобразитися на подальшій кар'єрі.

"Чи повинна вона зараз подавати у відставку - це вже питання її особистого вибору. Якщо, наприклад, президент підпише, а вона буде проти цього закону, тоді, думаю, були б якісь підстави ставити питання про відставку з її нинішньої посади. Тобто про те, щоб піти з влади. А так, я прямих підстав для цього не бачу", - зазначив політичний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня мають з'являтися тисячі заяв: "Я розмовляю українською!" - Сверстюк

Він також додав, що нині в оточенні президента, й в адміністрації спостерігаються різноголосся з цього приводу. А цей законопроект - інціатива депутатів, і Герман за нього прямої відповідальності не несе.

"Інша річ, яка там партійна позиція, чи обговорювалося це в партії тощо. Однак, я думаю, що Герман чудово розуміє, навіть якби це питання й ставилося, то більшість "регіоналів" голосувало б за підвищення статусу російської мови й вона була б у меншості. Отут якраз питання, чи варто бути в політичній силі, якщо ти не поділяєш деякі програмні позиції. Але, переконаний, вона шукатиме, як і раніше, таку гнучку формулу реагування на це складне питання", - підкреслив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Герман мовчить, бо боїться за свою кар'єру - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути