четвер, 22 лютого 2018 09:16

Якщо САП доб'ється відсторонення Труханова з посади, в Одесі почнеться жорстка боротьба за владу і хаос - політолог

Якщо САП доб'ється відсторонення Труханова з посади, в Одесі почнеться жорстка боротьба за владу і хаос - політолог
Політолог Андрій Золотарьов дав оцінку наслідкам можливого відсторонення мера Одеси Геннадія Труханова від займаної посади. Фото: ukr.media

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до Солом'янського райсуду Києва клопотання про відсторонення Геннадія Труханова від займаної посади Одеського міського голови і арешт його майна. Суд повинен відбутися в четвер, 22 лютого.

Про можливі наслідки цього рішення для мільйонного міста України розповів в ефірі телеканалу NewsOne політолог Андрій Золотарьов.

На його переконання, весь судовий процес носить чітко виражений політичний аспект. Країна увійшла в виборний процес. Влада намацує важелі тиску на суб'єктів політики.

"Хороший приклад "вишки Бойка". П'ять років їх шукали, скільки звинувачень вилили на Бойка. Потім виявилося, що це не його, а інших людей, потім ще когось ... 120 тисяч згадувань в інтернеті... Вийки знайшлися. Але, як говориться, осад залишився. Так і в справі Труханова. Влада напередодні виборів повинна робити ставку на лідерів місцевого самоврядування. Так вже вийшло, що зараз рейтинг мера великого міста в 2-3 рази вищий за рейтинг політика. За останні роки відбулася регіоналізація України. І це факт. Тому, щоб мати слухняних мерів, треба створити проблему і тримати їх на гачку. Про важливість Одеси для країни годі й казати. Мера треба привести до зразкової політичної поведінки. Нещодавно був корупційний скандал в Дніпрі. Але чомусь ніхто Філатова не звинувачує, тому що він свій", - зазначив Андрій Золотарьов.

Також політолог навів приклад суду над мером Харкова Геннадієм Кернесом. Хоча мера Харкова теж тягають по судах, місто розвивається, і рейтинг міського голови зростає.

Андрій Золотарьов впевнений: напередодні виборів владі так чи інакше доведеться домовлятися з мерами великих міст. Питання: як. Ось Одесу і вибрали такою реперною точкою в цьому процесі.

Судовий процес, на думку політолога, ще тільки на середині шляху. Оскільки до виборів ще є час. Якщо ж САП доб'ється свого, і Труханова відсторонять, нічого доброго з цього не вийде. Виконувати обов'язки мера буде секретар міськради Олексій Потапський, який, як зазначив Андрій Золотарьов, є креатурою нардепа від БПП Олексія Гончаренка. І в Одесі всі про це знають. На поруки Геннадія Труханова теж взяв нардеп від БПП Дмитро Голубов.

"Якщо Труханова відсторонять, почнеться боротьба за владу, яка в Одесі, як ми пам'ятаємо, проходить досить жорстко, не в білих рукавичках. Кому потрібен хаос в Одесі в настільки важкий для країни час? Можна тільки здогадуватися. Досить згадати прислів'я: "Грабуй під час пожежі". НАБУ - непідконтрольний державі орган. Вони підзвітні своїм батькам-засновникам з "колективного Заходу". Що ж стосується судових перспектив?.. Як стверджують юристи, судячи з поданих документів, в'язниця Трухановому не загрожує, а ось нерви помотають", - впевнений політолог Андрій Золотарьов.

Зараз ви читаєте новину «Якщо САП доб'ється відсторонення Труханова з посади, в Одесі почнеться жорстка боротьба за владу і хаос - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути