понеділок, 16 серпня 2021 19:58

Єрмак і Столар об'єднали зусилля, щоб послабити Кличка - Романенко

Єрмак і Столар об'єднали зусилля, щоб послабити Кличка - Романенко
Банкова намагається послабити позиції Кличка в Київраді - Романенко. Фото: ua.news

Глава Офісу президента Андрій Єрмак і народний депутат від ОПЗЖ Вадим Столар об'єднали свої зусилля, щоб послабити підтримку Віталія Кличка.

Таке доручення їм дав президент Володимир Зеленський, який вважає Кличка своїм основним конкурентом на виборах. Про це пише на сайті "Хвиля" його шеф-редактор, політичний експерт Юрій Романенко.

Зокрема, після того, як мери міст - члени Асоціації міст України стали створювати коаліцію з "УДАРом", Зеленський почав вибудовувати альтернативну платформу для регіональних еліт, пише Романенко. Її назвали "Конгрес регіональних рад", очолив цю структуру глава Офісу президента Єрмак.

Крім того, за інформацією Романенка, Банкова намагається послабити позиції Кличка в Київраді.

"Єрмак вже призначив одіозного забудовника і нардепа від ОПЗЖ Вадима Столара головним по роботі з депутатами Київради. Перше завдання чітке - після зняття Кличка усіма ресурсами не дати провести рішення через Київраду про виконкоми та посилення муніципальних повноважень", - написав шеф-редактор "Хвилі" у своїй статті.

Романенко вважає, що Зеленський захоче зняти Кличка з посади голови КМДА ще до приїзду канцлера ФРН Ангели Меркель. А РНБО за вказівкою президента вимагатиме від Верховної Ради терміново прийняти новий закон про столицю, оскільки чинне законодавство забороняє розділення посад міського голови та голови КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак і Столар об'єднали зусилля, щоб послабити Кличка - Романенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути