середа, 23 лютого 2011 20:00

До Ющенка ще не дійшли "репресивні руки" Януковича?

До Ющенка ще не дійшли "репресивні руки" Януковича?

Влада на чолі з Віктором Януковичем може розпочати переслідування команди екс-президента Віктора Ющенка.

Таке припущення в коментарі Gazeta.ua зробив голова правління центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран.

Зокрема, говорячи про переслідування нинішньою владою переважно прихильників Юлії Тимошенко, Таран нагадав, що, наприклад, екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко був першим номером виборчого списку НУ-НС.

"Він був людиною, яку свого часу просував Ющенко на цю посаду. Тому сказати, що Луценко - не людина Віктора Ющенка, можна лише умовно", - уточнив політолог.

За його словами, за останній період правління Тимошенко, деякі чиновники в її уряді почали переорієнтовуватись на неї.

"Але дехто з цих людей не встиг переорієнтуватись, і тому їх зараз називають командою Віктора Ющенка. Це поняття достатньо умовне", - зазначив Таран.

Водночас експерт визнав, що є в країні тенденція, коли нинішня правоохоронна система працює проти представників БЮТу.

"Серед тих, хто переслідується сьогодні, фактично немає людей, які свого часу критикували БЮТ, будучи в команді Ющенка. Але якби не було відвертої пропаганди проти Тимошенко з боку Ющенка та його команди у другому турі виборів президента, то не було би цього враження", - додав експерт.

На його переконання, попередня влада програла не тому, що Янукович гарно вів свою опозиційну діяльність, а тому що вона між собою настільки сильно сварилась, що втратила свій електорат.

"І в цій ситуації Янукович вибрав одного з тих, хто сварився. Він зробив ставку на Ющенка, а Тимошенко відповідно виявилась винною. І тому сьогодні порушують кримінальні справи переважно проти тих, хто тяжіє до Тимошенко, а не до Ющенка. Хоча не слід виключати, що ця ситуація зміниться, і дійдуть й до нього", - резюмував Таран.

Зараз ви читаєте новину «До Ющенка ще не дійшли "репресивні руки" Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути