Ексклюзиви
середа, 23 лютого 2011 19:26

Катеринчук "підсолодив" Ющенку день народження

Катеринчук "підсолодив" Ющенку день народження

"Нунсівець" Микола Катеринчук хотів "підсолодити" Віктору Ющенку день народження, який екс-президент святкує сьогодні.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував заяву політика про те, що президент Віктор Янукович може призначити свого попередника прем'єр-міністром України.

"Команда, яка близька до Юлії Тимошенко, ідейно вичерпується. Тому потрібно вкидати якісь нові месиджі, щоб дожити до відвертих промахів влади, на яких уже почати робити нову політику", - зазначив він.

"Щоб Ющенко посів посаду прем'єра, він повинен мати за собою у Верховній Раді хоча б 50-70 багнетів. У нього немає фракції. НУ-НС не зовсім готовий зростися із парламентською більшістю. Без впливу на коаліцію голова уряду взагалі не може нічого робити. Янукович не є зовсім ідеологічно близькою людиною до Ющенка. Єдиний мотив, який може спонукати його зробити це призначення, внутрішній попит. Але за Ющенком стоїть настільки негативне сальдо громадської думки, що Януковичу при його всіх нинішніх проблемах ще цієї не вистачає", - наголосив експерт.

На думку політолога, зараз прем'єру Миколі Азарову нічого не загрожує. "Для нього ця посада не є трампліном в якесь майбутнє. Азаров не боїться приймати складні і жорсткі рішення. Хіба що вік заважає йому бути більш динамічним головою уряду. Все решта в ньому в порядку", - зауважив Цибулько.

"Ющенко зараз не був би ефективним на посаді прем'єра. Структура Кабінету Міністрів так сформована, що там по суті три паралельних уряди. Це кілька вертикалей, які намагаються не перетинатися. Є паливо-енергетичний комплекс, агропром, Євро. Кожен з них живе своїм життям", - додав він.

Нагадаємо, лідер "Європейської партії" Микола Катеринчук припустив, що президент Віктор Янукович призначить екс-президента Віктора Ющенка прем'єр-міністром.

"Ющенко його (Януковича - ред.) зробив президентом. І зараз чекає, коли Янукович призначить його прем'єр-міністром", - вважає Катеринчук.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук "підсолодив" Ющенку день народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

102

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути