субота, 10 жовтня 2009 17:30

До приїзду Ющенка у Запоріжжі позбулись всіх російськомовних написів (ФОТО)
6

10 жовтня Президент Віктор Ющенко в Запоріжжі і області відвідав заходи, присвячені 70-річчю утворення Запорізької області і Дню міста Запоріжжя.

Цікаво, що за день до приїзду голови держави в місті почали знімати (що можна було зняти – в т.ч. банери і розтяжки), заклеювати папером або завішувати шматками тканини всі вивіски і зовнішню рекламу російською мовою уздовж наміченого маршруту слідування президентського кортежу.

У своїй промові з нагоди свята Ющенко особливий упор зробив на національну українську ідею. Зокрема Президент нагадав, що "саме тут виникла Запорізька Січ – передвісник української держави, тут формувався наш національний характер, створювалася історія і культура. Хортиця донині просочена могутньою козацькою енергетикою. Вона є оберегом України, символом волі, доблесті і непохитності нашого духу".

Запорізький край, підкреслив Президент, дав країні безліч яскравих, видатних особистостей – борців за українську національну ідею. Тут Ющенко в числі інших згадав начальника штабу Корпусу Січових стрільців Армії УНР Марка Безручка і отамана Нестора Махна.

Разом з тим, до судорожних "мовних чищень" дисонанс російськомовної реклами і президентського відчуття козацького духу, що вирує містом, можливо, і не має відношення. Так, за даними "Комсомольської правди. Україна", вся річ у тому, що під час останнього візиту Віктору Андрійовичеві не сподобалася реклама недержавною мовою, яку він побачив з вікна своєї машини, і Президент влаштував місцевим чиновникам рознос.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «До приїзду Ющенка у Запоріжжі позбулись всіх російськомовних написів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

142

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути