четвер, 18 січня 2018 18:25

Для нинішньої влади "подолати корупцію" означає все продати, - Михайло Головко

Для нинішньої влади "подолати корупцію" означає все продати, - Михайло Головко
Михайло Головко: керівник доведеного до банкрутства держпідприємства повинен нести кримінальну відповідальність. Фото: ВО "Свобода"

Депутати від ВО "Свобода" голосували проти законопроекту №7066 про приватизацію понад 3,5 тис. державних підприємств. На їхню думку, його мета одна – остаточний дерибан України. Про це 18 січня 2018 року під час брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат свободівець Михайло Головко.

Він сказав: згідно зі звітом Фонду державного майна, в Україні за роки незалежності продали більше 29 тис. заводів, фабрик і підприємств на суму лише 61 млрд грн – менше ніж мільйон гривень за кожне підприємство. Також нагадав, що стратегічне державне підприємство "Турбоатом" входить у четвірку найбільших підприємств у світі за виробництвом турбін і дає понад 8 млрд грн доходу. Однак його хочуть приватизувати і законопроект №7766 повинен спростити цю процедуру.

"За роки незалежності влада не побудувала жодного державного підприємства чи заводу. Це говорить про їхню нездатність Ми чули основну тезу цієї влади з уст прем'єра Гройсмана про те, що держава є неефективним менеджером і єдиний вихід, який вони бачать – розпродати все за безцінь. Для нинішньої влади "подолати корупцію" означає все продати. "Свобода" бачить інший шлях, і ще в 2015 році зареєструвала в парламенті законопроект №1856 із нашої економічної програми", – заявив свободівець.

Він підкреслив: згідно із поданим "Свободою" законопроектом, керівник державного підприємства, який довів його до банкрутства, повинен понести кримінальну відповідальність. Це убезпечить державу від схеми продажу держпідприємств за копійки.

"Мені закидають, що, мовляв, якщо ухвалимо кримінальну відповідальність для керівників підприємств, то не знайдеться ніхто, хто захоче на цю посаду. А я переконаний, що будуть. Бо в цій країні ще є люди, які дбають не лише про власні кишені, а готові працювати й розвивати підприємство. "Свобода" готова взяти на себе відповідальність і здійснити це", – підкреслив Михайло Головко.

Зараз ви читаєте новину «Для нинішньої влади "подолати корупцію" означає все продати, - Михайло Головко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути