середа, 23 січня 2019 12:44

Держбюро розслідувань перевірить мільйони Опоблоку

Держбюро розслідувань перевірить мільйони Опоблоку
Державне бюро розслідувань перевірить походження 1 млн грн, який перевела на рахунки "Опозиційного блоку" фіктивна фірма. Фото: Аргументи і факти

Шевченківський райсуд Києва зобов'язав Державне бюро розслідувань перевірити походження мільйонів "Опозиційного блоку", які їм начебто дали українці. Рішення винесли 18 січня.

Суд задовольнив скаргу юристів видання Bihus.Info на бездіяльність слідчих і зобов'язав ДБР відкрити провадження за статтею "Легалізація коштів отриманих злочинним шляхом".

Йдеться про справу фірм-донорів "Опозиційного блоку", одну з яких суд наприкінці 2018-го визнав фіктивною. Засновниця цієї фірми отримала умовний термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спонсора" "Опозиційного блоку" засудили на 3 роки

Згідно зі звітом партії, ця фірма пожертвувала майже 1 млн грн, але її засновниця - продавчиня з Обухова - продала невідомим паспортні дані. Слідчі ЛБР не відкрили провадження на на звернення юристів програми.

У грудні 2018-го Деснянський районний суд Києва засудив Любов Поліщук, яка перевела на рахунки партії "Опозиційний блок" 1 млн грн, до 3 років умовно за фіктивне підприємництво. Йдеться про фірму ТОВ "ПОЛІ-БУД-СЕРВІС", директоркою та засновницею якої є Поліщук.

Зараз ви читаєте новину «Держбюро розслідувань перевірить мільйони Опоблоку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути