Ексклюзиви
субота, 30 січня 2016 00:28

Чумак розповів, як "сірий кардинал БПП" збирав підписи за позбавлення його мандата

Чумак розповів, як "сірий кардинал БПП" збирав підписи за позбавлення його мандата
фото: Gazeta.ua

Позафракційний нардеп Віктор Чумак вважає, що позбавлення його мандата замовив заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенка" Ігор Кононенко. Про це він розповів в інтерв'ю Gazeta.ua, коментуючи вихід із фракції та складення повноважень голови Нацагентства запобігання корупції.

"Роман Насіров був головою Фіскальної служби й бігав у Верховну Раду голосувати за бюджет. На це суміщення посад ніхто не звертав уваги. А щодо мене регламентний комітет прийняв блискавичне рішення, хоча ніякого сумісництва не було. Є тільки папірець про утворення Національного агентства запобігання корупції. Юридичної особи немає, рахунків теж. Затвердження штатної чисельності, штатного розпису немає. За те, щоб мене позбавити мандата проголосували три людини з Народного фронту й дві від БПП. Без сумніву, вони не були ініціаторами цього рішення. Тут одна людина виходила зі словами, що Чумака і Лещенка не виживеш із парламенту", - розповів нардеп.

На запитання, чи це Ігор Кононенко, Чумак відповів "думаю, що так".

"Ці лобісти бігали збирали підписи за позбавлення мене мандату. Але їх не дали навіть у "Опозиційному блоці" та "Відродженні", не кажучи вже про фракції більшості. Бо є такі речі, де межу переступати не можна. Безпідставно виганяти депутата не можна, бо це потім може вдарити по кому завгодно. Прецедент створювати не будуть", - сказав він.

Нардеп розповів, чим був невигідний партії президента.

"Я - нічий. Пройшов по мажоритарному округу. За мною не стоїть жоден олігарх. Не отримую зарплату ні з чиєї кишені. З партійної каси "Солідарності" та Кличка, Коломойського, Фірташа, Пінчука, Льовочкіна, Живаго не отримую грошей. Нічого нікому не винен. Маю свою позицію", - розповів він.

Чумак зауважив, що після виходу з фракції багато колег висловили йому свою підтримку. Дзвінка від президента та Адміністрації не було, додав він.

Нагадаємо, регламентний комітет рекомендував парламентарям забрати в Чумака мандат через те, що він суміщає посаду народного депутата та члена антикорупційної агенції.

Більше читайте в ексклюзивному інтерв'ю для Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Чумак розповів, як "сірий кардинал БПП" збирав підписи за позбавлення його мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути