понеділок, 19 червня 2023 21:20

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це гра Кремля" – Росія знову збирається проводити фейкові "вибори" на окупованих територіях

"Це гра Кремля" – Росія знову збирається проводити фейкові "вибори" на окупованих територіях
Коли Україна звільнить ці території, то яка різниця – що там було за голосування, пояснив Микола Мельник. Фото: volynnews.com

Росія планує "вибори" на окупованих територіях, щоб легітимізувати свої дії. Однак це гра лише для їх внутрішньої аудиторії. Ні Україна, ні Захід не приймуть результати фейкових голосувань окупантів. В той час, як Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Микола Мельник.

"Росія хоче легітимізувати свої дії на окупованих територіях. Ніби є "народ", який ходить на вибори, хоче, щоб там була присутня російська влада. І начебто з метою "захисту" їх прав – потрібно проводити це "голосування". Звісно, що ні Україна, ні жодна цивілізована країна не визнає результати цих "виборів". Це лише гра для внутрішнього споживача. Якому, якщо чесно, вже все менше цікаво, що відбувається на Запоріжжі чи Донеччині", – сказав Мельник.

Для міжнародної спільноти ці "вибори" – це політичний пшик, який не матиме жодних наслідків, додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські олігархи вже готуються платити за війну" – що змусить РФ відповісти

"Кремль тут не діє логічно. Тому що проведення "виборів" жодним чином не вплине на наслідки. Коли Україна звільнить ці території, то яка різниця – що там було за голосування. З іншого боку, той хто піде на ці "вибори", з точки зору нашого законодавства буде причетний до пасивної колаборації. Якщо українська влада донесе цю інформацію до жителів окупованих територій, то мало хто прийде голосувати. А цифри росіяни можуть написати будь-які. Більшість населення, навіть проросійсько налаштованого, не підуть. Бо бачать, як у тому ж Херсоні поступово добираються до кожного колаборанта. І так буде з усіма нашими територіями", – наголосив Мельник.

15 червня Центральна виборча комісія РФ призначила на 10 вересня "вибори" на тимчасово окупованій частині України. Йдеться про захоплені російськими окупаційними військами території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Європейський Союз засудив Росію за наміри провести так звані "вибори" на захоплених територіях України у вересні.

Окупанти посилюють репресії проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях України через спротив примусовій паспортизації.

Зараз ви читаєте новину «"Це гра Кремля" – Росія знову збирається проводити фейкові "вибори" на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути