четвер, 27 березня 2008 09:43

БЮТ придумав, як не допустити Черновецького до виборів

Учора у Верховній Раді був зареєстрований законопроект народного депутата Валерія Писаренка, яким пропонується заборонити брати участь в позачергових виборах міського глави особам, чия діяльність на цій посаді стала причиною їх проведення.

"На позачергових виборах сільського, селищного, міського голови не може балотуватися громадянин, який раніше обіймав посаду сільського, селищного, міського голови і під час перебування на цій посаді не забезпечив здійснення наданих йому повноважень, внаслідок чого Верховною Радою були призначені позачергові вибори", - говориться у документі.

"Завдання цього закону - підвищити відповідальність мерів, відбити у них бажання зловживати службовим положенням і не дати їм шансу навіть подумати, що обрання на декілька років є для них своєрідною індульгенцією", - пояснив Писаренко.

При цьому депутат переконаний, що зареєстрований ним законопроект буде ухвалений "протягом найближчих тижнів". "Я упевнений, що коаліція підтримає таку ініціативу. Ми ще не обговорювали її, але очевидно, що така концепція вписується в рамки нашої угоди про створення демократичної коаліції", - сказав Писаренко.

У Партії регіонів цю ініціативу розцінюють як спробу не допустити до участі у виборах нинішнього мера Києва Леоніда Черновецького.

За матеріалом: Коммерсант.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ придумав, як не допустити Черновецького до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути