Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2012 18:10

Бригинець: "Українська влада може скопіювати Росію буквально — ввести іспит на знання російської мови"

Бригинець: "Українська влада може скопіювати Росію буквально — ввести іспит на знання російської мови"
Олександр Бригинець: потрібно зробити іспит з української мови для тих, хто хоче отримати громадянство України. Фото: 24tv.ua

Рішення російської влади про обов'язковий іспит на знання російської мови для трудових мігрантів є позитивним для України досвідом.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив новообраний депутат Верховної Ради від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада має брати приклад з Росії у питаннях гуманітарної політики — Кендзьор

"Це абсолютно правильне рішення російської влади, я його повністю підтримую. Таке рішення повинне бути зразком для української влади, яка завжди дуже охоче копіює рішення Росії. Проте, в мене таке відчуття, що саме це рішення вони не скопіюють. А якщо і скопіюють, то буквально і зроблять екзамен на знання російської мови", - не виключив політик.

За словами Бригинця, в Україні було б добре ввести також іспит з української мови для тих, хто хоче отримати громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Казахи уважают тех, кто их язык знает. На базаре своих никогда не обвешивают"

"Абсолютно зрозуміло, що людина, яка інтегрується у суспільство, буде працювати і спілкуватися з іншими людьми, вона повинна знати державну мову. Тому багато російських патріотів, які тут є, вони будуть вчитися у росіян, як треба любити свою державу і підтримають в той же час і ініціативу української влади, провести аналогічний іспит на українську мову. Хоча б для тих, хто працює. А найкраще і для тих, хто намагається отримати громадянство. Такого іспиту у нас теж нема, хоч його проводять у багатьох країнах", - наголосив він.

"В нас його нема, бо наша влада сама дуже погано володіє українською мовою, - додав Бригинець. - Вона не розуміє, що українська національна держава є такою, і продовжують розглядати себе як частину Російської імперії. На словах вони цього не визнають, але психологічно вони саме так себе почувають".

Зараз ви читаєте новину «Бригинець: "Українська влада може скопіювати Росію буквально — ввести іспит на знання російської мови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути