Ексклюзиви
середа, 10 липня 2024 03:00

Блінкен пообіцяв Україні дуже сильний пакет допомоги на саміті НАТО

Блінкен пообіцяв Україні дуже сильний пакет допомоги на саміті НАТО
Державний секретар США Ентоні Блінкен розповів, що буде на саміті НАТО. Фото: ВВС

Саміт НАТО у Вашингтоні ще більше зміцнить зв'язки України з Альянсом і надасть сильний пакет допомоги для України.

Прихильність Сполучених Штатів і десятків країн світу допомозі Україні триває, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою у Вашингтоні, пише Інтерфакс.

"У ширшому сенсі ми тісно співпрацювали, щоб, у міру просування справи, Україна мала, що їй потрібно, щоб сильніше встати на ноги, у військовому, економічному, демократичному плані, і ми перебуваємо на дуже хорошому шляху в цьому", - заявив Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чого розпочався важливий для України саміт НАТО

Він знову зазначив, що успіх України як сильної, незалежної країни є найкращою відповіддю агресії, яку продовжує чинити Володимир Путін і РФ проти України.

"Зокрема атака на найбільшу дитячу лікарню в Києві лише 24 години тому. Лікарню, де я був кілька років тому, відвідуючи дітей, і деякі з них були жертвами російської агресії... Особливо підло, що ми побачили атаку на цю лікарню. Але це лише підкреслює той факт, що агресія триває", - сказав держсекретар.

9-11 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, присвячений його 75-річчю. Окрім 32 членів Альянсу, на заході будуть представники 35 країн-партнерів, серед яких і Україна.

Президент України Володимир Зеленський прибув до США для участі у саміті. Очікується, що на полях заходу Зеленський зустрінеться із президентом США Джозефом Байденом.

8 липня російські війська здійснили повітряну атаку різними видами ракет по Україні і столиці. Внаслідок ворожої атаки були руйнування і пошкодження цивільної інфраструктури у семи районах Києва. Загинули 33 людини.

У Шевченківському районі постраждала дитяча лікарня "Охматдит".

Є велика ймовірність, що Росія цілеспрямовано атакувала дитячу лікарню "Охматдит", заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Даніель Белл.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен пообіцяв Україні дуже сильний пакет допомоги на саміті НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути