пʼятниця, 24 січня 2020 10:17

Більше оптимізму і віри в себе - нобелівський лауреат дав пораду Україні

Більше оптимізму і віри в себе - нобелівський лауреат дав пораду Україні
Оптимізм має бути стійким, радять українцям

Українській владі треба працювати над просуванням сталого оптимізму, щоб українці повірили у свою країну. В цьому полягає завдання влади.

Про це сказав лауреат Нобелівської премії з економіки Роберт Шиллер в Українському домі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Оптимізм, який ми бачимо в Україні, має стати стійким. Скандали позбавляють блиску цей оптимізм. Головне - зміна культури й настроїв", - сказав американський учений.

Культуру в Україні важливо змінювати через освіту, особливо у питанні сприйняття корупції, сказав фахівець.

"Ми не дивимося на нинішні цифри зростання як на показник успіху - ми дивимося на те, як змінюється культура", - зауважив нобелівський лауреат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не впоралася з випробуванням. Головне в журналі "Країна"

Україні пощастило мати потужну систему освіти й дуже потужні інженерні таланти, сказав виконавчий директор General Atlantic Білл Форд.

"Однак ці таланти мають вірити в можливості й повертатися до України, щоб розвивати бізнес тут. Те, що по-справжньому породить ентузіазм і довіру до країни, - це молоді підприємці, які побудують справжні бізнеси і досягнуть справжнього успіху, залучаючи сюди нові технології", - сказав експерт.

Він наголосив, що інші складові успіху - боротьба з корупцією і верховенство права.

"Україні слід попрацювати над своїм іміджем, а також над реальністю. Думаю, що влада зацікавлена в залученні іноземних капіталів і в тому, щоб позбутися сприйняття країни як корумпованої і самої корупції в реальності", - сказав співзасновник Carlyle Group, американський бізнесмен Девід Рубенштейн.

Станом на 1 грудня 2019 року, в Україні живуть 37 млн 289 тис. людей. Такі дані пробного електронного перепису оприлюднив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

Зараз ви читаєте новину «Більше оптимізму і віри в себе - нобелівський лауреат дав пораду Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути