вівторок, 05 травня 2009 08:54

Балога вважає головним досягненням протидію Тимошенко

Балога вважає головним досягненням протидію Тимошенко
Глава Cекретаріату президента Віктор Балога вважає головним досягненням президентської вертикалі влади протидію спробам деяких політичних сил монополізувати владу.

Відповідаючи на запитання про те, що вважає досягненнями і невдачами президентської вертикалі за останні 2 роки, він сказав:

"Напевно, на першу позицію досягнень поставлю не дію, а протидію. Президент зміг запобігти дуже активній спробі монополізації влади деякими політичними силами, коли в парламенті формувалася більшість не за Конституцією, а за правилами тіньових торгів".

"Якби це сталося – наслідки для держави, для демократичної перспективи країни могли б бути дуже сумними", - підкреслив Балога.

При цьому він нагадав, що в 2007 році президент Віктор Ющенко "пішов на безпрецедентний крок і призначив дострокові перевибори Ради", запропонувавши "основним політичним гравцям компроміс, завдяки якому політичну ситуацію вдалося повернути в конституційні рамки".

На запитання про те, чи є такі рішення, за які йому соромно, Балога відповів так:

"Команда секретаріату в період моєї роботи в ній не зробила нічого, що нашкодило б суспільству й державі. Це стосується також і відносин Банкової з урядом".

"Щоразу, коли президент зупиняв чи скасовував постанови Кабміну, на його адресу здіймалася хвиля звинувачень у протидії. Але ми виходили з національних інтересів, тоді як уряд нерідко керувався логікою і завданнями іншого порядку", - пояснив глава СП.

"Точно такий підхід і до ухвалених законів: якщо Верховна Рада стає інструментом лобістських угруповань і намагається узаконити корупційні схеми - глава держави ветує такі рішення. Жодних винятків і подвійних стандартів!", - підкреслив він.

При цьому, за словами Балоги, його "роль на Банковій – винятково менеджерська".

"Секретаріат у цілому – це адміністратор конституційних повноважень президента. Напевно, керівника секретаріату можна назвати головним адміністратором, хоча тут справа не у визначеннях. Секретаріат "заточений" на те, щоб глава держави виконував свої функції ефективно", - зазначив він.

"До речі, після призначення мені довелося змінити майже всіх керівників служб – саме через необхідність дати Банковій новий імпульс дії. До мого приходу секретаріат умів добре вправлятися в риториці, а ось із конкретикою при виконанні рішень було тугенько", - сказав Балога.

"Отримавши у вересні 2006 року запрошення президента, я не розглядав його з погляду моєї персональної кар"єри. Мені це було неважливо. Та й успіх же вимірюється не величиною крісла і якістю його оббивки. Важлива, перш за все, відповідність зробленого апарату секретаріату інтересам суспільства й держави, і тільки потім можна говорити про коефіцієнт моєї особистої участі в досягнутому результаті", - підкреслив він в інтерв"ю РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Балога вважає головним досягненням протидію Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути