середа, 15 квітня 2009 15:08

Із замку, на який зазіхав Балога, зроблять заповідник

Із замку, на який зазіхав Балога, зроблять заповідник

Верховна Рада доручила Кабінету Міністрів розробити заходи щодо створення державного історико-архітектурного заповідника "Замок "Паланок" (Мукачево, Закарпатська область) з передачею його в сферу управління Міністерства культури і туризму.

За відповідний проект постанови N4228 проголосувало 336 депутатів при мінімально необхідних 226.

Крім цього, проектом пропонується рекомендувати Генеральній прокуратурі провести перевірку законності рішень Мукачівської міської ради Закарпатської області про передачу замку в комунальну власність і вжити відповідні заходи прокурорського реагування.

Парламент доручив уряду забезпечити фінансування відповідних заходів.

Нагадаємо, 17 березня Мукачівська міськрада відмінила проведення конкурсу з визначення орендаря двох третин приміщень замку "Паланок" через відсутність заявок. Конкурс повинен був відбутися 5 березня.

В 1993 році рішенням міськради Мукачева в комунальну власність міста був переданий як установа культури замок "Паланок" з розміщеним на його території історичним музеєм.

Мукачівська міськрада неодноразово оголошувала конкурс на оренду частини приміщень замку.

Загальна площа замку XIV-XVIII сторіч - 14 тис. кв.м. і складається він з трьох частин - верхнього, середнього і нижнього замків.


Наприкінці січня засновники ТОВ "Високий замок", що узяли на 46 років в оренду приміщення Мукачівського замку "Паланок", відмовилися від орендного договору. Таку заяву на адресу міської ради і мера міста вони надрукували в газеті "Старий Замок-Паланок".

Засновниками ТОВ "Високий замок" є Оксана Балога (дружина глави Секретаріату Президента Віктора Балоги), Марина Петьовка (дружина Василя Петьовки, двоюрідного брата Балоги), Мирослава Токарь (дружина глави Мукачівської РДА).

ProUa, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Із замку, на який зазіхав Балога, зроблять заповідник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути