четвер, 23 квітня 2009 19:32

Секретаріат президента робить ставку на Яценюка

Екс-голова Верховної Ради, а нині нардеп Арсеній Яценюк не лише гастролює країною з шоу-туром під гаслом "Від кіндер-сюприза до кіндер-президента", а й майже щодня проповідує з каналу олігарха Дмитра Фірташа. Проте його заклики, схоже, запали в серця лише членів партії Єдиний Центр.

Прихильники структури глави президентської канцелярії Віктора Балоги підкреслюють позитивні риси Арсенія Петровича. Більше того, лідери ЄЦ недвозначно заявили, що Яценюк може стати кандидатом у президенти від цієї політсили.

"Партія Віктора Балоги Єдиний Центр готова підтримати кандидатуру Арсенія Яценюка на майбутніх президентських виборах", – повідомив лідер кримського ЄЦ Сергій Куніцин. Нагадаємо, що раніше він був близьким до екс-президента Леоніда Кучми. Зараз той також розхвалює Яценюка та стверджує, що лише Арсеній Петрович може продовжити його курс. Тобто "нова" Яценюкова команда поступово персоніфікується.

Після заяв Куніцина про можливу підтримку екс-спікера висловився і лідер партії Ігор Кріль. "У Єдиного Центру на виборах президента буде свій кандидат", — зазначив він. Кріль уточнив, що це не Юлія Тимошенко і не Віктор Янукович. За словами формального очільника ЄЦ, кандидат від партії — це "публічна людина, ви її добре знаєте". Кріль багатозначно додав, що цій особі незабаром виповниться 35 років, необхідних за Конституцією для того, аби брати участь у президентських перегонах. Як відомо, Яценюку 35 буде в травні.

Усі наведені заяви підтверджують прогнози політологів про те, що оточення президента Ющенка, розуміючи, що той має критичний рейтинг довіри українців, робить ставку на Яценюка. Це означає, що ресурси олігархів, які гуртуються навколо чинного президента, почнуть працювати на перемогу екс-спікера. Найбільш яскравий приклад цього: телеканали, які є власністю близьких до президентської канцелярії олігархів, майже щодня розповідають про "успішного та перспективного політика Яценюка". Таким чином, у колишнього голови Верховної Ради як потенційного кандидата у президенти на сьогодні кілька хрещених батьків — Леонід Кучма, Віктор Балога, Віктор Ющенко. Громадянам у цьому проекті відводять роль статистів.

Зараз ви читаєте новину «Секретаріат президента робить ставку на Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути