середа, 12 березня 2008 16:23

Балога натякнув Тимошенко, що вона "загримить за 101-й кілометр"

Балога натякнув Тимошенко, що вона "загримить за 101-й кілометр"
Пропозиція уряду звільнити Леоніда Черновецького з посади голови Київської міської державної адміністрації з правових мотивів безпідставна і тому неприйнятна.

Про це заявив керівник Секретаріату Президента України Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

"Юридична недосконалість цієї ініціативи очевидна, як і цілком зрозумілим є її політичний аспект. Маємо черговий приклад, коли кон"юнктура і грубий піар витісняють право і закон на далеку периферію", - наголосив він.

Керівник президентського Секретаріату відзначив, що останнім часом за дорученнями членів уряду та державних органів різні контролюючі організації ретельно перевіряли діяльність КМДА.

За результатами цих перевірок на адресу Глави держави не надійшло жодної доповідної з обґрунтованим підтвердженням фактів, які можуть стати підставою для відсторонення з посади Черновецького та проведення стосовно нього службового розслідування.

"Натомість прозвучало багато "гучних" викриттів і дорікань, які з правової точки зору є беззмістовними".

Балога також наголосив, що на сьогодні немає ніяких підстав для усунення Черновецького за Кримінально-процесуальним кодексом. "Нині столичний керівник перед законом чистий і, наскільки мені відомо, Генпрокуратура не має до нього претензій".

Він зауважив, що рішення Кабінету Міністрів щодо голови КМДА не може бути підтримане Главою держави, оскільки суперечить законодавству.

"Закон один для всіх, і це гасло привело нинішню коаліцію до перемоги на парламентських виборах. Неможливо спонукати Президента порушити закон, як би це комусь не хотілося. Звісно, багатьом кортить відправити столичного градоначальника за 101-й кілометр. Але для цього слід послуговуватися лише законом, а не політичною доцільністю. Інакше може трапитися, що за такою ж доцільністю і за тим же кілометражем загримлять ті, хто нині вбраний у білі кольори, які символізують чистоту і бездоганність. Однак для України це - неприйнятний сценарій", - сказав Балога.

Зараз ви читаєте новину «Балога натякнув Тимошенко, що вона "загримить за 101-й кілометр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути