пʼятниця, 05 вересня 2008 12:51

Балога каже про незаконність урядових актів

Глава секретаріату президента Віктор Балога просить прем"єр-міністра Юлію Тимошенко привести у відповідність із законодавством низку проектів урядових актів.

За його словами, закон про Кабінет міністрів встановлює вимогу, згідно з якою засідання Кабміну вважається повноважним, якщо на ньому присутні більше ніж половина посадового складу уряду.

Балога зауважив, що на засіданні уряду 3 вересня були присутні 13 із 25 членів посадового складу Кабінету міністрів, у тому числі і прем"єр-міністр, повідомляє прес-служба президента.

"У зв"язку з цим вважаємо, що всі проекти актів, які були підтримані членами Кабінету міністрів після залишення вами цього засідання уряду, є нелегітимними", - заявив глава секретаріату президента.

"Оскільки не проголосовані більшістю голосів від посадового складу Кабінету міністрів відповідно до частини першої статті 54 закону "Про Кабінет міністрів", - додав він.

"Таким чином, пропонуємо вам утриматися від підписання і опублікування таких актів та повторно включити їх до порядку денного наступного засідання Кабінету міністрів", - наголосив Балога.

Також він звернув увагу Тимошенко на те, що "низку проектів актів, які розглядалися на цьому засіданні Кабміну, необхідно привести у відповідність із законодавством".

"Просимо вас вжити відповідних заходів для приведення у відповідність із законодавством зазначених проектів урядових актів. Про результати просимо поінформувати", - додав Балога.

Зараз ви читаєте новину «Балога каже про незаконність урядових актів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути