Ексклюзиви
вівторок, 11 грудня 2007 09:01

Янукович на прощання обдарував Донецьк

Напередодні своєї відставки Кабмін Віктора Януковича схвалив виділення 5,6 мільярда гривень на будівництво метро в Донецьку, пише у вівторок, 11 грудня, газета "Дело".

Будівництво донецького метрополітену почалося у 1993 році. Проте за п"ятнадцять років жодна із станцій не була введена в експлуатацію. Останнім часом будівництво фінансувалося погано. І лише вчора - за день до призначення нового прем"єр-міністра – нинішній Кабмін, збільшив державне фінансування донецької підземки. Сума, яку планується виділити, виросла з 1,2 до 5,6 мільярдів гривень. Офіційно таке рішення пояснюється зростанням вартості будівництва, відзначає видання.

При цьому донеччанам доведеться чекати пуску своєї підземки на два роки довше, ніж передбачалося. "Раніше програма будівництва метрополітену передбачала завершення до 2010 року, тепер же її коректують до 2012 року", - розповів начальник дирекції донецького метрополітену Віктор Шаталов. Причина такого відстрочення у тому, що уряд Януковича вирішив подарувати жителям Донецька на дві станції метро більше, ніж планувалося раніше.

Рішення про збільшення фінансування будівництва метро в Донецьку вчора схвалив урядовий Комітет з питань регіональної політики, будівництва і житлово-комунального господарства.

За словами начальника управління по зв"язках з громадськістю Донецької міськради Максима Рівненського, рішення збільшити кількість станцій метро до восьми і провести гілку метро до станції "Білий лебідь", яка розташована біля міського стадіону, було ухвалене у зв"язку з підготовкою до проведення Євро-2012. "Максимальна глибина, запланована для будівництва, - 60 метрів, планується також виводити гілку на поверхню", - сказав він.

На сьогоднішні Донецька міськадміністрація також веде переговори з інвесторами з Іспанії і Китаю для залучення фінансування на будівництво метрополітену. Мер міста Олександр Лук"янченко заявив, що має намір привертати кредити тільки за наявності державних гарантій по цих кредитах.

 

За матеріалами: Дело.

Зараз ви читаєте новину «Янукович на прощання обдарував Донецьк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути