понеділок, 18 липня 2022 18:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Як заяви Спартц вплинули на стосунки зі США: Кулеба дав відповідь

Як заяви Спартц вплинули на стосунки зі США: Кулеба дав відповідь
Заяви конгресумен Вікторії Спартц у США не помітили. Фото: Pexels

Заяви конгресумен Вікторії Спартц про нібито поганий контроль за західною зброєю в Україні не вплинули на стосунки з Вашингтоном.

У США ці заяви не помітили, каже міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Forbes

"Наразі я не бачу жодних негативних наслідків для українсько-американських відносин цієї дискусії, але бачу дуже емоційне обговорення в Україні", – сказав він.

Американська допомога Україні зростає. Палата представників Конгресу США збільшила суму асигнувань для України до $1 млрд.

Фейки про контрабанду американської зброї з'являються у медіа близьких до РФ країн. Цей вкид розганяли два місяці, каже міністр. Спартц сказала про нібито загрозу появи цієї зброї у Мексиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РНБО відреагували на вимогу Конгресу США звільнити Єрмака

"Я розумію чому. Тому що слово "Мексика" працює з точки зору внутрішньої політики США. У мене немає підстав зараз стверджувати, свідомо чи несвідомо вона поширює цей наратив, я хочу чітко це зафіксувати. Але те, що її наратив і наратив РФ збігаються, це факт, який всі побачили", – сказав Кулеба.

НАТО, ЄС та США слова Спартц спростували. Кулеба каже, що це вони разом з міністром оборони Олексієм Резніков пропрацювали протидію вкидам.

"Резніков дав інтерв'ю Financial Times, в якому спростував закиди, а я спонукав наших партнерів вийти та прямо висловитися на тему. Тобто класична інформаційна атака/контратака. В результаті цього бойового зіткнення в інформаційному просторі ми розбили вщент їхні позиції. Безперечно, вони зайдуть на новий штурм, тому що для них ця тема є стратегічно необхідною", – підсумував Кулеба.

Американська конгресвумен Вікторія Спартц заявила, що українці не готуються до війни, що наша економіка не перейшла на військові рейки, що не всі працюють на перемогу, хто мав би це робити.

Також вона звернулася до президента Джо Байдена з проханням перевірити можливі "російські зв'язки" керівника Офісу президента України Андрія Єрмака.

Зараз ви читаєте новину «Як заяви Спартц вплинули на стосунки зі США: Кулеба дав відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути