вівторок, 01 грудня 2009 13:24

Аграрний антикризовий закон визнали неконституційним

Аграрний антикризовий закон визнали неконституційним

Конституційний суд визнав неконституційним закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання негативних наслідків впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу" від 4 лютого 2009 року, так званий аграрний антикризовий закон.

Таке рішення КС прийняв 24 листопада і оприлюднив його у вівторок.

Суд зазначив, що президент Віктор Ющенко наклав вето на цей закон, який Верховна Рада подолала 3 березня, тому і закон повинен бути датований 3 березня, а не 4 лютого.

Глава держави виступав проти обов"язкового пролонгації кредитів аграріям, а також введеного законом вимоги до Національного банку здійснювати підтримку ліквідності банкам, які кредитують аграріїв. Саме ці пункти оскаржив на предмет відповідності Конституції Ющенко.

У той же час закон, визнаний неконституційним в цілому, містив також ряд інших норм, серед яких найбільш важливі - про заборону продажу земель сільгосппризначення до 1 січня 2010 року, про можливості Аграрного фонду активніше працювати на ринку, про регулювання урядом цін на послуги ветеринарної медицини, хлібної та карантинної інспекцій.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Аграрний антикризовий закон визнали неконституційним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути