вівторок, 24 листопада 2009 08:18

Янукович помріяв, як розжене Раду і зніме Тимошенко

Янукович помріяв, як розжене Раду і зніме Тимошенко

Після перемоги на виборах Віктор Янукович готовий розпустити парламент, якщо не буде створена коаліція.

Про це лідер Партії регіонів заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Я повинен буду згуртувати державну команду. В таких умовах уряд, парламент, президент повинні працювати, як єдиний механізм.

Якщо нам це вдасться зробити зразу, згуртувати парламент, зробити там коаліцію і обрати професійний уряд – це буде дуже добре", - сказав він.

"Якщо не вдасться це зробити, безумовно, треба буде негайно переобирати цей парламент. Безумовно", - наголосив Янукович.

"Але я маю велику надію, що нам вдасться згуртувати там депутатів, створити коаліцію, обрати уряд однодумців і працювати над, перш за все, антикризовою програмою", - сказав лідер Партії регіонів.

Також Янукович повідомив, що Партія регіонів готує постанову про відставку уряду Юлії Тимошенко.

"Ми внесли пропозицію нашим колегам розглянути питання про недовіру уряду. Ця постанова зараз готується, збираються підписи. Ми подивимося, як будуть депутати реагувати на своє рішення, яке нещодавно прийнято", - сказав він.

"Ми вимагали, щоб держава виконала закон, який в державі діє, про соціальний захист і гарантії. Якщо уряд його не виконує – треба дати відповідь на питання, як можна далі жити", - зазначив лідер регіоналів.

"Навіщо тоді потрібні закони? Навіщо їх приймати, якщо є одна людина в країні, яка приймає рішення, як нам з вами жити. Навіщо тоді Верховна Рада? Навіщо вибори проводити?", - заявив Янукович.

"Руйнується система державного управління і руйнується вся законодавча база в такому випадку. А яке можна приймати рішення опозиції, якщо ми не можемо домогтися виконання законів", - сказав він.

Відповідаючи на питання, якими будуть дії регіоналів, якщо їм не вдасться відправити уряд у відставку, Янукович зазначив:

"Скільки там залишилося до виборів? 53 дні. Вибори відбудуться і я виборцям сказав і за свої слова відповідаю: якщо цей закон не буде виконаний цим урядом, його виконає інший уряд".

"Перше рішення, яке буде прийнято – це виконання цих двох законів з 1 листопада", - заявив лідер Партії регіонів.

Нагадаємо, що раніше Янукович заявив, що регіонали почали переговори з фракціями Верховної Ради про відставку Кабміну.

Потім він заявив, що Партія регіонів не проводила і не проводить консультацій по створенню нової коаліції в парламенті і "технічного" уряду.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Янукович помріяв, як розжене Раду і зніме Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути