четвер, 24 січня 2008 12:01

Рудьковського знову попалили на службовому відрядженні

 Рудьковського знову попалили на службовому відрядженні
Працівниками ГУБОЗ виявлено ще одне сумнівне закордонне відрядження посадовців Мінтрансзв"язку, що призвело до незаконних витрат державних коштів на суму 122 тисячі 213 гривень.

Зокрема, встановлено, що у період з 7 по 13 липня 2007 року делегація Мінтрансзв"язку у складі 11 осіб на чолі з міністром перебувала з робочим візитом у місті Токіо (Японія), повідомляє ДГЗ МВС.

При цьому усі витрати на службове відрядження згаданих посадових осіб (добові, проживання в готелі, придбання віз, авіаквитків, доставка до аеропорту тощо) незаконно фінансувалося за рахунок одного з державних підприємств.

Водночас до складу делегації були незаконно включено четверо осіб, які не є службовими особами Мінтрансзв"язку, йдеться в повідомленні.

Як показала перевірка, за результатами відрядження делегації Мінтрансз"язку до Токіо відсутні документи про обговорення чи вирішення питань співробітництва міністерства з японською стороною у сфері транспорту та зв"язку.

"Слід також зазначити, що усупереч вимогам нормативно-правових актів президента України та Кабінету Міністрів України, посадові особи Міністерства транспорту та зв"язку зігнорували необхідність взаємодії з Міністерством закордонних справ України в організації закордонних відряджень та обов"язкового надання МЗС копій відповідних документів (підстава виїзду, кошторис, звіт про відрядження тощо)", - зазначають у МВС.

Таким чином, на думку фахівців ГУБОЗ МВС України, у вищезазначених діях службових осіб Міністерства транспорту та зв"язку України вбачаються ознаки посадових злочинів.

Наразі зібрані матеріали направлено до прокуратури м. Києва для прийняття процесуального рішення, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину « Рудьковського знову попалили на службовому відрядженні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути