Ексклюзиви
четвер, 26 квітня 2012 05:15

Журналістам показали виступ президента в записі

Через відсутність інвестицій великий бізнес має взяти на себе відповідальність за країну. Про це на засіданні Комітету з економічних реформ у вівторок заявив президент 61-річний Віктор Янукович.

Журналістів до зали не пускають. За подією вони спостерігають з екранів у прес-центрі. Однак трансляція спочатку йде без звуку. Повноцінний запис виступу президента приносять згодом.

— Ми з вами добре розуміємо: скільки заробиш, стільки і можеш розподілити, — говорить Віктор Янукович. — Про це каже народна мудрість. Це стосується кожної родини і виробництва. У час глобальної економічної кризи не вистачає інвестицій. Вони будуть, коли створюватимуться відповідні умови. Інвестори оцінюють додаткові ризики і поспішають вкладати кошти в реальний сектор економіки. Державна політика має розвивати оборонний комплекс, авіаційну галузь, енергетичне машинобудування, гірничо-металургійний комплекс. А вітчизняний бізнес, особливо крупний, має взяти частку відповідальності за подальший розвиток сучасного виробництва, збільшення внутрішніх інвестицій. Наше ключове завдання — розвиток реального сектору, створення сучасної виробничої бази та нових робочих місць.

Виступи посадовців тривають близько 1,5 год., але журналістам їх не показують. Після того на брифінг виходить перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова, 52 роки. Обіцяє, що влада підтримуватиме вітчизняного виробника:

— У першу чергу ті галузі, які орієнтовані на експорт. Вони займають величезну частину нашого реального сектору й підтримують внутрішній ринок. Усі країни Європи розвивають свої ринки й роблять на цьому акцент.

Вона перелічує кроки, що мають допомогти виробникам. Це підтримка за рахунок бюджету, підготовка професійних кадрів, зниження тиску податківців, підтримка житлового будівництва — спрощення виділення землі, посилення кредитування, особливо виробників-експортерів.

Зараз ви читаєте новину «Журналістам показали виступ президента в записі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути