пʼятниця, 20 січня 2012 00:30

Зіпсували понад 30 плакатів з Януковичем

Понад 20 біґ-бордів із новорічно-різдвяними привітаннями президента Віктора Януковича зіпсували в регіонах України. Плакати здебільшого переклеюють впродовж кількох годин.

Перший випадок стався 5 січня у Львові. В інтернеті виклали відеозапис, на якому чоловік у чорній куртці кидає в плакат кілька пакетів фарби.

"Янукович — не наш президент, — підписали ролик. — Його обирали не львів'яни. Сумнівно, що його і в Донецьку підтримували настільки сильно. Так ми виражаємо свій протест чинному режиму".

Після Львова заляпані біґ-борди з'явилися на Півдні та Сході країни. В Одесі за ніч закидали дев'ять плакатів. Один попсували в Севастополі.

За статтею "хуліганство" порушили чотири кримінальні справи. Перше затримання провели ввечері 15 січня у Волинській області. На окраїні райцентру Ковель міліцейський патруль побачив 73-річного Валентина із села Дубове Ковельського району, який квачем із коричневою фарбою розмальовував плакат із президентом.

— Не можу бачити цього зображення, — пояснив Валентин. — Не вважаю Віктора Януковича президентом України.

На пенсіонера склали адмінпротокол і відпустили. Його можуть оштрафувати щонайбільше на 119 грн або арештувати на 10 діб. Вирішать за 10 днів.

— Мені дзвонили з міліції, але не сказали його прізвища. У селі цього чоловіка ніхто не знає, — каже голова Дубівської сільради 47-річний Павло Безека. — Він винаймає в когось квартиру на тиждень чи місяць. Потім я їздив подивитися на той плакат, але його вже зірвали. Нового не клеїли.

Зараз ви читаєте новину «Зіпсували понад 30 плакатів з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути